Uutiset / 08.10.2012

Särkyneet peilit 3.-4.12

Suomalais-venäläinen mediakonferenssi "Särkyneet peilit" pidetään Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa Helsingissä 3.-4. joulukuuta 2012. Konferenssin aiheina ovat maiden mediakuva ja kysymys viisumivapaudesta. Tapahtuma on ensimmäinen merkittävä suomalais-venäläinen toimittajatapaaminen sitten neuvostoaikojen.

Konferenssin järjestävät Suomi-Venäjä-Seura, Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (FINROSFORUM), Suomen Journalistiliitto, Uusi Suomi ja YLE sekä venäläinen uutisoimisto ITAR-TASS. Mukana suunnittelutyössä ovat myös Helsingin yliopisto, Venäjän journalistiliitto sekä Pietarin ja Leningradin alueen journalistiliitto.

Konferenssin aloittaa maanantaina 3. joulukuuta toimittajien aivoriihi maiden mediakuvasta. Alustukset pitävät YLEn uutistoiminnasta vastaava johtaja Atte Jääskeläinen, Uuden Suomen tuottaja Jarmo Koponen ja ITAR-TASSin Helsingin kirjeenvaihtaja Julia Andrejeva. Tapahtumaan osallistuu useita toimittajia sekä Suomesta että Venäjältä.

Konferenssin toisena päivänä keskustelu maiden mediakuvasta jatkuu yleisölle avoimena tilaisuutena, jonka avaa Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorin Timo Vihavaisen pitämä alustus. Helsingin yliopiston Venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoki esittelee tutkimustaan Suomen kuvasta Venäjän nykymediassa.

Lounaan jälkeen konferenssi jatkuu keskustelulla EU:n ja Venäjän välisestä viisumivapaudesta. Aiheesta puhutaan sekä kansalaisten, viranomaisten, että median näkökulmasta. Kysymyksiin on vastaamassa Suomen ulkoministeriön ja Venäjän suurlähetystön edustajat. Aihetta kommentoivat myös kansalaisjärjestöjen edustajat.

Konferenssin osallistujien tulee kattaa omat kuljetus- ja majoituskulunsa. Osallistujien on syytä varautua myös pieneen osallistumismaksuun, jolla katetaan muun muassa tapahtuman ruokailukulut.

Konferenssin työkielet ovat suomi ja venäjä. Tapahtuman järjestäjät ottavat mielellään vastaan etukäteen yleisön ajatuksia tapahtuman teemoista. Konferenssin teemoihin liittyviin kysymyksiin voi vastata tapahtuman Facebook-sivulla tai sähköpostilla osoitteeseen finrosforum@finrosforum.fi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.