Uutiset / 08.10.2012

Särkyneet peilit 3.-4.12

Suomalais-venäläinen mediakonferenssi "Särkyneet peilit" pidetään Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa Helsingissä 3.-4. joulukuuta 2012. Konferenssin aiheina ovat maiden mediakuva ja kysymys viisumivapaudesta. Tapahtuma on ensimmäinen merkittävä suomalais-venäläinen toimittajatapaaminen sitten neuvostoaikojen.

Konferenssin järjestävät Suomi-Venäjä-Seura, Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi (FINROSFORUM), Suomen Journalistiliitto, Uusi Suomi ja YLE sekä venäläinen uutisoimisto ITAR-TASS. Mukana suunnittelutyössä ovat myös Helsingin yliopisto, Venäjän journalistiliitto sekä Pietarin ja Leningradin alueen journalistiliitto.

Konferenssin aloittaa maanantaina 3. joulukuuta toimittajien aivoriihi maiden mediakuvasta. Alustukset pitävät YLEn uutistoiminnasta vastaava johtaja Atte Jääskeläinen, Uuden Suomen tuottaja Jarmo Koponen ja ITAR-TASSin Helsingin kirjeenvaihtaja Julia Andrejeva. Tapahtumaan osallistuu useita toimittajia sekä Suomesta että Venäjältä.

Konferenssin toisena päivänä keskustelu maiden mediakuvasta jatkuu yleisölle avoimena tilaisuutena, jonka avaa Helsingin yliopiston Venäjän tutkimuksen professorin Timo Vihavaisen pitämä alustus. Helsingin yliopiston Venäjän kielen ja kirjallisuuden professori Arto Mustajoki esittelee tutkimustaan Suomen kuvasta Venäjän nykymediassa.

Lounaan jälkeen konferenssi jatkuu keskustelulla EU:n ja Venäjän välisestä viisumivapaudesta. Aiheesta puhutaan sekä kansalaisten, viranomaisten, että median näkökulmasta. Kysymyksiin on vastaamassa Suomen ulkoministeriön ja Venäjän suurlähetystön edustajat. Aihetta kommentoivat myös kansalaisjärjestöjen edustajat.

Konferenssin osallistujien tulee kattaa omat kuljetus- ja majoituskulunsa. Osallistujien on syytä varautua myös pieneen osallistumismaksuun, jolla katetaan muun muassa tapahtuman ruokailukulut.

Konferenssin työkielet ovat suomi ja venäjä. Tapahtuman järjestäjät ottavat mielellään vastaan etukäteen yleisön ajatuksia tapahtuman teemoista. Konferenssin teemoihin liittyviin kysymyksiin voi vastata tapahtuman Facebook-sivulla tai sähköpostilla osoitteeseen finrosforum@finrosforum.fi.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.