Uutiset / 04.09.2014

Sanoman laskutus Bermudalle – kyselyt nyt vain englanniksi

Yhtiö ilmoittaa ulkoistaneensa valtaosan Talouden palvelukeskuksestaan Genpact-nimiselle yritykselle. Genpact on rekisteröity Bermudalle, joka tunnetaan edullisesta verotuksestaan.

Ulkoistamisen seurauksena Sanoma ilmoittaa ottavansa vain englanninkielisiä laskuja. Niin ikään yhteydenotot Talouden palvelukeskukseen tulee hoitaa englanniksi. Yhtiö pyytää myös huomioimaan, että 5.9.2014 jälkeen vastaan otettujen suomenkielisten laskujen käsittelyssä voi olla sovittuihin maksuaikoihin vaikuttavia viiveitä.

Kirjeen mukaan Sanoman normaali maksuaika on 30 päivää netto tai sopimuksen mukaan.

Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas kommentoi asiaa näin:

”30 päivän maksuaika on kohtuuton monelle itsensätyöllistäjälle, joiden pitää maksaa juoksevat kulut ja elättää perhe palkkioillaan. Lain mukaan freelancer voi päättää itse lähettämänsä laskun maksuajasta.”


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.