Uutiset / 27.05.2011

Sanoma Newsiltä postia ainakin kuvaajille ja kuvittajille

Journalistiliiton kanta edelleen on, että sopimusten ehdoista pitäisi voida neuvotella, sanoo edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Liiton tietojen mukaan lukuisa määrä sopimuksia on räätälöity freelancereiden esittämien tarpeiden mukaan. Kuitenkin liittoon on tullut myös sellaista viestiä, ettei kaikille sopimusräätälöintiä esittäneille ole vastattu lehdestä mitään.

Freelancereiden yhteydenottojen jälkeen liitosta on jo oltu yhteydessä Sanoma Newsiin. Asiasta lisää 3.6. ilmestyvässä Journalistissa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.