Uutiset / 04.05.2016

#sananvastuuvala jatkuu

#sananvastuuvalaan on torstain 28.4. jälkeen sitoutunut lukuisa joukko journalisteja, mutta myös ilahduttavan runsas määrä viestinnän ammattilaisia, järjestöjä ja tiedotusvälineitä.

Mukaan ovat lähteneet muun muassa palkansaajien keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava, Tiedetoimittajat ry, viestintäalan ammattijärjestö Viesti ry, viestinnän ammattilaisia niin ikään edustava ProCom ry, Suomen Punainen Risti, Liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen Pen, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Julkisen sanan neuvosto.

Tiedotusvälineistä kampanjaa ovat pitäneet esillä tai siihen osallistuneet esimerkiksi Helsingin Sanomat, Hämeen Sanomat, Koillissanomat, Keskipohjanmaa, Maailman Kuvalehti ja Kirjastolehti.

Kampanjaan voi yhä edelleen osallistua vannomalla sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä, seuraavan valan:

 

Ilmaisen itseäni ihmisoikeuksia kunnioittaen. Vihapuhe ei vaienna minua. Kannan vastuun sanoistani. #sananvastuuvala

Tarkemmat ohjeet osoitteesta http://www.journalistiliitto.fi/sananvastuuvala

#sananvastuuvalaan saatiin mukaan mm. Suomen kaikki palkansaajien keskusjärjestöt. Kuvassa SAK:n viestintäpäällikkö Jaana Pohja. Kuva: SAK


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.