Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

#sananvastuuvala jatkuu

Journalistiliiton #sananvastuuvala-kampanja on edelleen käynnissä. Vastuullista ilmaisunvapautta korostava sosiaalisen median kampanja kokoaa yhteen viestijät, jotka kunnioittavat totuutta ja ihmisarvoa.

#sananvastuuvalaan on torstain 28.4. jälkeen sitoutunut lukuisa joukko journalisteja, mutta myös ilahduttavan runsas määrä viestinnän ammattilaisia, järjestöjä ja tiedotusvälineitä.

Mukaan ovat lähteneet muun muassa palkansaajien keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava, Tiedetoimittajat ry, viestintäalan ammattijärjestö Viesti ry, viestinnän ammattilaisia niin ikään edustava ProCom ry, Suomen Punainen Risti, Liikenne- ja viestintäministeriö, Suomen Pen, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Julkisen sanan neuvosto.

Tiedotusvälineistä kampanjaa ovat pitäneet esillä tai siihen osallistuneet esimerkiksi Helsingin Sanomat, Hämeen Sanomat, Koillissanomat, Keskipohjanmaa, Maailman Kuvalehti ja Kirjastolehti.

Kampanjaan voi yhä edelleen osallistua vannomalla sosiaalisessa mediassa, esimerkiksi Facebookissa tai Twitterissä, seuraavan valan:

 

Ilmaisen itseäni ihmisoikeuksia kunnioittaen. Vihapuhe ei vaienna minua. Kannan vastuun sanoistani. #sananvastuuvala

Tarkemmat ohjeet osoitteesta http://www.journalistiliitto.fi/sananvastuuvala

#sananvastuuvalaan saatiin mukaan mm. Suomen kaikki palkansaajien keskusjärjestöt. Kuvassa SAK:n viestintäpäällikkö Jaana Pohja. Kuva: SAK