Uutiset / 16.03.2012

Salla Nazarenko valittiin Vikesin toiminnanjohtajaksi

Viestintä ja kehitys –säätiön hallitus on valinnut toimittaja, YTM, Salla Nazarenkon Vikesin seuraavaksi toiminnanjohtajaksi.

Salla Nazarenko on valmistunut Tampereelta 1998 ja opiskellut Oxfordin yliopiston Reuters Instituutissa 2008-2009. Hän on mm. Suomen Freelance-journalistien hallituksen ja Julkisen sanan neuvoston jäsen.

Kansainväliset sananvapauskysymykset ovat uudelle toiminnanjohtajalle tuttuja. Hän on työskennellyt mm Kansainvälisen journalistiliitto IFJ:n, Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ:n, Kansainvälisen sananvapausverkosto IFEX:n ja sodan- ja rauhanraportointi-instituutti IWPR:n hankkeissa ja ollut mukana myös Vikesin työssä Keski-Aasiassa ja Kaukasian alueella.

Salla Nazarenko  ottaa toiminnanjohtajan tehtävän vastaan Marjut Helmiseltä toukokuussa. Hänestä tulee elokuun alusta Vikesin ensimmäinen palkattu toiminnanjohtaja, edeltäjät ovat hoitaneet tehtävää oman toimen ohessa tai tuntilaskutuksella.

Viestintä ja kehitys -säätiö on 28 yhteisön muodostama viestintä-alan kehitysyhteistyön tekijä. Mukana on käytännössä koko journalistinen ammattikunta.  Vuonna 2012 Vikesillä on hankkeita yhteensä 13 maassa Afrikassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Venäjällä. Hankkeiden yhteenlaskettu vuosibudjetti on noin puoli miljoonaa euroa. Varainhankinnan tehostaminen on uuden toiminnanjohtajan tärkeimpiä haasteita.
 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.