Uutiset / 22.09.2016

SAL päätti lakkauttaa itsensä

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liitto SAL otti keskiviikkona 21. syyskuuta askeleen kohti lakkauttamistaan, kun yhdistyksen yleiskokous päätti asiasta äänin 41–1. Yhdistyksen lakkauttaminen liittyy SAL:n ja Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen HSY:n yhdistymiseen, joka on määrä viedä päätökseen tämän syksyn kuluessa.

Sääntöjen mukaan yhdistyksen purkaminen edellyttää asian käsittelyä vielä toisessa kokouksessa, joka on 26. lokakuuta Helsingissä.

Syntyvä uusi yhdistys on 4 580 jäsenellään Journalistiliiton toiseksi suurin jäsenjärjestö. Radio- ja televisiotoimittajien liitossa RTTL:ssä on yli 5 000 jäsentä. Fuusion toteuduttua liitossa on 17 jäsenyhdistystä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.