Uusimmat

Reilun journalismin kampanja Pelastakaa REIJO!

Luovien alojen ammattilaisten kampanja vaatii kohtuullisia käyttöoikeussopimuksia ja kahden osapuolen välistä, reilua neuvotteluasemaa.

Tapahtumapäivä lähestyy – tule mukaan turvaamaan reilun journalismin tulevaisuus!

Luovien alojen ammattilaisten Pelastakaa Reijo! -kampanjassa vaaditaan REIlua JOurnalismia sekä EEttisillä periaatteilla tuotettuja VAlokuvia, tekstejä, kuvituksia ja grafiikoita. Kampanja sai alkunsa keväällä 2011 Facebookissa perustetusta Pro Freet -ryhmästä.

Suuret lehtitalot ja kustantamot ovat tarjonneet aiempaa järjestelmällisemmin ja laajemmin luovan alan free-ammattilaisille allekirjoitettavaksi sopimuksia, joiden ehdot ovat kohtuuttomat. Esimerkiksi Sanoma News on uhkaillut toimeksiantojen loppumisella, mikäli freelancer ei allekirjoita vastaanottamaansa sopimusta, ja myös toteuttanut tätä uhkausta.

Keskiviikkona 7. syyskuuta järjestetään Helsingin Rautatientorilla kampanjatapahtuma. Pressitilaisuus pidetään klo 15 ja mielenosoitus klo 16 alkaen. Mielenosoituksen reitti on seuraava: Lähtö Rautatientorilta, kulku Mikonkatua pitkin Aleksanterinkadulle, sieltä Mannerheimintietä pitkin Sanomatalolle ja Eduskuntatalolle, jonne jätämme reilun journalismin pelastusrenkaan. Mielenosoituksen jälkeen vuorossa kampanjabileet ravintola Kaisaniemessä. 

Journalistiliitto tukee kampanjaa.  Ilmoittaudu kampanjatyöhön:  reijo at pelastakaareijo.fi
kampanjatiedottaja Elina Ström 044 208 9224