Uusimmat

Reijoa pelastettiin marssimalla

Järjestäjien mukaan jopa 600 henkeä osallistui mielenosoitukseen reilun journalismin puolesta. Helsingin Sanomien johdolla ei ollut aikaa ottaa vastaan pelastusrengastaan.

Leppoisa rock-henkinen froikkarointi Rautatientorilla muuntautui militantiksi mielenosotusmarssiksi, kun noin 400 reijonpelastajaa lähti viemään reilun journalismin pelastusrenkaita Sanomatalon ja Eduskuntatalon isännille ja emännille.

Pelastakaa Reijo -kampanjassa freelance-journalistit vastustavat muun muassa Sanomien freelancereilleen sanelemia sopimuksia, joissa kaikista tekijänoikeuksista luovutaan kertaheitolla. Kampanja on mm. kerännyt nettisivuilleen tapauksia, joissa freelance-toimittajien ja esimerkiksi kuvattavien oikeuksia on rikottu.

Mielenosoitus marssi torstaina iltapäivällä klo 16 alkaen Rautatientorilta Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä Sanomatalolle, jossa pelastusrenkaat ottivat vastaan Sanomien toimitusosaston edustajat, koska yhtiön johdolla ei ollut aikaa tavata melenosoittajia.

Pyydetyt tapaamiset A-lehdissä ja Allerissa eivät järjestyneet. Sen sijaan Ilta-Sanomissa ja Kauppalehdessä järjestöjen delegaatio tapasi toimituksen johtoa. Kummassakin lehdessä myös liiton luottamusmies oli paikalla.

Eduskuntatalon rappusilla viesti ja pelaastusrengas luovutettiin kansanedustaja Eila Tiaiselle (vas) ja Maria Tolppaselle (per), jotka omissa puheenvuoroissaan asettuivat täysin mielenosoittajien kannalle.

Katso Samuli Ikäheimon kuvagalleria järjestäjien sivulla

Lue YLE-uutisten juttu verkkosivuilla

Katso Maikkariuutisten juttu MTV3 katsomosta (00:12:50)

Seuraa keskustelua HS:n verkkolehden pikku-uutisesta.

Kuuntele Areenasta Radio1:n Julkinen Sana 8.9.2011