Uutiset / 07.09.2011

Reijoa pelastettiin marssimalla

Leppoisa rock-henkinen froikkarointi Rautatientorilla muuntautui militantiksi mielenosotusmarssiksi, kun noin 400 reijonpelastajaa lähti viemään reilun journalismin pelastusrenkaita Sanomatalon ja Eduskuntatalon isännille ja emännille.

Pelastakaa Reijo -kampanjassa freelance-journalistit vastustavat muun muassa Sanomien freelancereilleen sanelemia sopimuksia, joissa kaikista tekijänoikeuksista luovutaan kertaheitolla. Kampanja on mm. kerännyt nettisivuilleen tapauksia, joissa freelance-toimittajien ja esimerkiksi kuvattavien oikeuksia on rikottu.

Mielenosoitus marssi torstaina iltapäivällä klo 16 alkaen Rautatientorilta Aleksanterinkatua ja Mannerheimintietä Sanomatalolle, jossa pelastusrenkaat ottivat vastaan Sanomien toimitusosaston edustajat, koska yhtiön johdolla ei ollut aikaa tavata melenosoittajia.

Pyydetyt tapaamiset A-lehdissä ja Allerissa eivät järjestyneet. Sen sijaan Ilta-Sanomissa ja Kauppalehdessä järjestöjen delegaatio tapasi toimituksen johtoa. Kummassakin lehdessä myös liiton luottamusmies oli paikalla.

Eduskuntatalon rappusilla viesti ja pelaastusrengas luovutettiin kansanedustaja Eila Tiaiselle (vas) ja Maria Tolppaselle (per), jotka omissa puheenvuoroissaan asettuivat täysin mielenosoittajien kannalle.

Katso Samuli Ikäheimon kuvagalleria järjestäjien sivulla

Lue YLE-uutisten juttu verkkosivuilla

Katso Maikkariuutisten juttu MTV3 katsomosta (00:12:50)

Seuraa keskustelua HS:n verkkolehden pikku-uutisesta.

Kuuntele Areenasta Radio1:n Julkinen Sana 8.9.2011

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.