Uutiset / 29.11.2011

Raamisopimuksen vaikutus työttömyysturvaan

Työmarkkinaosapuolet ovat tänään allekirjoittaneet raamisopimuksen. Hallitus on sitoutunut tukemaan työmarkkinaratkaisua raamisopimuksessa olevien kirjausten muodossa. Työttömyysturvan osalta raamiratkaisun toteutuminen tarkoittanee näin ollen seuraavia muutoksia:

  • Sovitellun päivärahan työaikaraja nousee 80 prosenttiin.
  • Lyhennetty työviikko vakinaistetaan. Tällöin lomautetuille, joiden työaikaa on lyhennetty yhdellä tai useammalla päivällä viikossa, maksetaan työttömyyspäivärahaa menetetyiltä työpäiviltä ilman sovittelua.
  • Vuorottelukorvauksen leikkaukset peruutetaan ja vuorottelukorvaus säilyy entisessä tasossa.
  • Ansiopäivärahan vähimmäismäärä nousee mahdollisen peruspäivärahan korotusosan verran. Ansiopäivärahan tulee tällöin olla vähintään yhtä suuri kuin mahdollisilla lapsikorotuksilla ja korotusosalla korotettu peruspäiväraha.
  • Valtio osallistuu ansiopäivärahan kustannuksiin lomautusajalta vuosina 2012-2013.
  • Lomakorvauksen jaksotus poistuu vuoden 2013 alusta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.