Uutiset / 29.11.2011

Raamisopimuksen vaikutus työttömyysturvaan

Työmarkkinaosapuolet ovat tänään allekirjoittaneet raamisopimuksen. Hallitus on sitoutunut tukemaan työmarkkinaratkaisua raamisopimuksessa olevien kirjausten muodossa. Työttömyysturvan osalta raamiratkaisun toteutuminen tarkoittanee näin ollen seuraavia muutoksia:

  • Sovitellun päivärahan työaikaraja nousee 80 prosenttiin.
  • Lyhennetty työviikko vakinaistetaan. Tällöin lomautetuille, joiden työaikaa on lyhennetty yhdellä tai useammalla päivällä viikossa, maksetaan työttömyyspäivärahaa menetetyiltä työpäiviltä ilman sovittelua.
  • Vuorottelukorvauksen leikkaukset peruutetaan ja vuorottelukorvaus säilyy entisessä tasossa.
  • Ansiopäivärahan vähimmäismäärä nousee mahdollisen peruspäivärahan korotusosan verran. Ansiopäivärahan tulee tällöin olla vähintään yhtä suuri kuin mahdollisilla lapsikorotuksilla ja korotusosalla korotettu peruspäiväraha.
  • Valtio osallistuu ansiopäivärahan kustannuksiin lomautusajalta vuosina 2012-2013.
  • Lomakorvauksen jaksotus poistuu vuoden 2013 alusta.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.