Uutiset / 12.03.2010

PKSY vaihtoi nimensä ja nuorentui

Kokousenemmistön mielestä vanha nimi jouti jo pois, koska se ei enää kuvaa toimittajakuntaa, jossa miehiä ja naisia on yhtä paljon. Näin yhdistys seuraa liiton ja monien alueyhdistysten linjaa.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Karjalaisen toimittaja Markku Liikamaa. Hallitus uudistui kertaheitolla melkoisesti, kun nuoret toimittajat Anne Lipponen, Eveliina Salomaa ja Taru Väänänen tulivat valituiksi kokoonpanoon.

Yhdistyksen toimintasuunnitelma tälle vuodelle lupailee mm. alueellisen journalismipäivän (toukokuussa), matkan Meänmaahan (syyskuussa) sekä jatkoa ns. huvilaseminaareille (edunvalvontaa, näkemyksellistä tietoa ja tanakkaa keskustelua toimittajan ammattiin kohdistuvista muutospaineista, marraskuussa).


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.