Uutiset / 12.03.2010

PKSY vaihtoi nimensä ja nuorentui

Kokousenemmistön mielestä vanha nimi jouti jo pois, koska se ei enää kuvaa toimittajakuntaa, jossa miehiä ja naisia on yhtä paljon. Näin yhdistys seuraa liiton ja monien alueyhdistysten linjaa.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Karjalaisen toimittaja Markku Liikamaa. Hallitus uudistui kertaheitolla melkoisesti, kun nuoret toimittajat Anne Lipponen, Eveliina Salomaa ja Taru Väänänen tulivat valituiksi kokoonpanoon.

Yhdistyksen toimintasuunnitelma tälle vuodelle lupailee mm. alueellisen journalismipäivän (toukokuussa), matkan Meänmaahan (syyskuussa) sekä jatkoa ns. huvilaseminaareille (edunvalvontaa, näkemyksellistä tietoa ja tanakkaa keskustelua toimittajan ammattiin kohdistuvista muutospaineista, marraskuussa).


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.