Uutiset / 07.09.2015

Parikymmentä haki JSN:n puheenjohtajaksi

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtajan hakuaika on päättynyt. Vuoden alussa alkavaan neljän vuoden määräaikaiseen pestiin haki lähes 20 henkilöä.

Seuraavassa vaiheessa kärkiehdokkaat haastatellaan ja valintalautakunta pohtii ehdolle asettelua ja jatkoprosessia.

Lopullisen valinnan tekee Julkisen sanan neuvoston kannatusyhdistyksen ylimääräinen kokous, joka kokoontuu vain tätä asiaa varten, kertoo valintalautakunnan puheenjohtajana toimiva Journalistiliiton entinen puheenjohtaja Arto Nieminen.

Valintalautakunnan muut jäsenet ovat liittojohtajat Mikko Hoikka Aikakausmediasta ja Jukka Holmberg Sanomalehtien liitosta sekä päätoimittaja Atte Jääskeläinen Yleisradiosta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.