Uutiset / 27.08.2010

Papper hävisi päätoimittajan työsuhderiidan

Päivän työskentelyn jälkeen tapahtuneita potkuja perusteltiin koeaikapurulla. Käräjäoikeuden mielestä työnantajalla ei ollut asiallista syytä työsopimuksen purkamiseen koeaikana.

Epäasiallinen syy liittyi Strömnesin aikaisempaan tehtävään Seiska-lehden toimittajana eikä hänellä tosiasiassa ollut ollut tilaisuutta osoittaa kykyjään toimia Papperin päätoimittajana.

Korvausta korottavana tekijänä oikeus otti huomioon poikkeuksellisen nopean valintamenettelyn. Strömnes oli irtisanoutunut Seiskasta ilman irtisanomisaikaa päästäkseen heti aloittamaan työt Papper-lehdessä.

Puolet tuomituista 33 600 euron korvauksista on aineettoman vahingon korvausta. Lisäksi työnantaja velvoitettiin korvaamaan Strömnesin oikeudenkäyntikulut 13 600 euroa.

Petri Savolainen

 

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.