Uutiset / 27.08.2010

Papper hävisi päätoimittajan työsuhderiidan

Päivän työskentelyn jälkeen tapahtuneita potkuja perusteltiin koeaikapurulla. Käräjäoikeuden mielestä työnantajalla ei ollut asiallista syytä työsopimuksen purkamiseen koeaikana.

Epäasiallinen syy liittyi Strömnesin aikaisempaan tehtävään Seiska-lehden toimittajana eikä hänellä tosiasiassa ollut ollut tilaisuutta osoittaa kykyjään toimia Papperin päätoimittajana.

Korvausta korottavana tekijänä oikeus otti huomioon poikkeuksellisen nopean valintamenettelyn. Strömnes oli irtisanoutunut Seiskasta ilman irtisanomisaikaa päästäkseen heti aloittamaan työt Papper-lehdessä.

Puolet tuomituista 33 600 euron korvauksista on aineettoman vahingon korvausta. Lisäksi työnantaja velvoitettiin korvaamaan Strömnesin oikeudenkäyntikulut 13 600 euroa.

Petri Savolainen

 

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.