Uutiset / 09.05.2012

Palkkatutkimuksen karhut liikkeellä

Suomen Journalistiliiton työmarkkinatutkimuksen eli työsuhteisten palkkatutkimuksen vastauksia karhutaan sähköpostiviestein. Loppuviikolla posti tuo vielä paperilomakkeenkin, jos aiemmin lähetetty on hukassa.

Karhu lähetetään kaikille - myös niille jotka ovat jo vastanneet. Jos siis jo vastasit, unohda koko juttu. Jos et ole vastannut, niin toimi mahdollisimman pian. Kysely koskee huhtikuun palkkoja.

Vastaamiseen tarvitaan lomakkeen saatekirjeestä löytyvä juokseva numero ja henkilökohtainen käyttäjänimi.

Suomen Journalistiliitto selvittää työsuhteisten jäsentensä palkkausta perinteisellä kahden vuoden välein tehtävällä tutkimuksella. Jos sait lomakkeen, vastaa joko postitse tai verkkolomakkeella.

Vastauksia odotetaan siis vain niiltä jäseniltä, jotka saivat postitse kyselylomakkeen.

Työmarkkinatutkimus koskee työsuhteessa tehtävää toimitus- ja ohjelmatyötä. Otokseen on arvottu kaikkiaan n. 3000 liiton jäsentä. Tutkimus valmistuu syyskuussa.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan palkintona viikko liiton lomatalossa voittajan valinnan mukaan joko Saariselällä tai Vierumäellä. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan kaksi lahjakorttia (á 100 €). Arvonta tapahtuu koneellisesti lomakkeissa olevan juoksevan numeron perusteella. Numero ja vastauksesi sisältö eivät yhdisty toisiinsa missään tutkimuksen vaiheessa, joten vastaus säilyy anonyyminä.

Tutkimuksen toteutuksesta vastaa TNS Gallup Oy. Työsuhteisia liiton jäseniä koskeva tutkimus on toteutettu edellisen kerran vuonna 2010 ja freelancereita koskeva vuonna 2011.


Lähempiä tietoja tutkimuksesta antavat:

Suomen Journalistiliitto, järjestöasiamies Marja Palmunen, puh. 050 359 3829 (marja.palmunen@journalistiliitto.fi ja

TNS-Gallup Oy, yksikönjohtaja Sakari Nurmela, puh. (09) 613 50 587.

SUOMEN JOURNALISTILIITTO –
FINLANDS JOURNALISTFÖRBUND ry.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.