Uutiset / 21.05.2010

Palkkakyselyä jatkettiin

Jos saat karhukyselyn, vastaathan viikon kuluessa!

Linkki vastauslomakkeeseen

Suomen Journalistiliitto selvittää jäsentensä palkkaustietoja. Tehokas edunvalvonta voidaan perustaa parhaiten suoraan jäseniltä kerättyihin tietoihin.

Nyt toteutettava työmarkkinatutkimus koskee työsuhteessa tehtävää toimitus- ja ohjelmatyötä. Otokseen on arvottu kaikkiaan n. 3 000 liiton jäsentä. Tutkimuksen toteutuksesta vastaa TNS Gallup Oy. Työsuhteisia liiton jäseniä koskeva tutkimus on toteutettu edellisen kerran vuonna 2008 ja freelancereita koskeva vuonna 2009.

Jäsenten toivotaan vastaavan kysymyksiin huolellisesti, sillä tutkimuksen otantaluonteesta johtuen yksi vastaus saattaa edustaa usean jäsenen tilannetta. Kyselylomake lähetetään joka neljännelle lehdistössä ja joka kolmannelle Ylessä työskentelevälle. Muun muassa yksityisissä televisioissa työskentelevät saavat kaikki lomakkeen vastattavakseen. Kustannustoimittajille on tällä kertaa vielä erikseen kysely, jolla valmistaudutaan syksyn työehtokierrokseen.

Otokseen valikoituneet saavat postitse kyselylomakkeen. Sen voi palauttaa joko palautuskuoressa tai sähköisesti. Sähköiseen vastaamiseen tarvitaan kirjeen yläkulmassa oleva juokseva numero ja salasana.

Vastaustietoja käytetään vain tilastollisiin tarkoituksiin. Lomakkeet käsitellään luottamuksellisina ja nimettöminä. Tutkimuksen tulokset valmistuvat syyskuun alussa.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan palkintona viikko liiton lomatalossa voittajan valinnan mukaan joko Saariselällä tai Vierumäellä. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan kaksi lahjakorttia (á 100 €). Vastauksia odotamme 5.5.2010 mennessä.

Linkki vastauslomakkeeseen:

 

Lähempiä tietoja tutkimuksesta antavat Suomen Journalistiliitossa järjestöasiamies Marja Palmunen, puh. 050 359 3829 ja TNS-Gallup Oy:ssä yksikönjohtaja Sakari Nurmela, puh. (09) 613 50 587.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.