Uutiset / 19.10.2011

Otavamediassa alkavat jättiyt:t

- Otavamedian yt-esitys on pöyristyttävä! Käytännössä se tarkoittaa joka kuudennen otavamedialaisen työpaikan vähennystä, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Alkavia yt-neuvotteluja perustellaan median murroksella ja erityisesti tilattavien lehtien arvonlisäveroon suunnitellulla korotuksella.

Viimeksi tänään lehtikustantajat ja Journalistiliitto esittivät eduskunnassa alv-korotuksen hylkäämistä tai ainakin sen lieventämistä. Hallituksen lakiesityksessä lähdetään siitä, että alv nousisi heti vuodenvaihteessa 9 prosenttiin.

- Alv:n korotuksella perustellaan käytännössä kaikkia lehtialalla käynnissä olevia yt-neuvotteluja ja tarjottavia ero- ja eläkepaketteja. Ennakoitavissa on, että yt-kutsuja tulee dominoefektin lailla vielä lisää, jatkaa Savolainen.

Otavamedian yt:t alkavat tiistaina 25.10. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.