Uutiset / 19.10.2011

Otavamediassa alkavat jättiyt:t

- Otavamedian yt-esitys on pöyristyttävä! Käytännössä se tarkoittaa joka kuudennen otavamedialaisen työpaikan vähennystä, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Alkavia yt-neuvotteluja perustellaan median murroksella ja erityisesti tilattavien lehtien arvonlisäveroon suunnitellulla korotuksella.

Viimeksi tänään lehtikustantajat ja Journalistiliitto esittivät eduskunnassa alv-korotuksen hylkäämistä tai ainakin sen lieventämistä. Hallituksen lakiesityksessä lähdetään siitä, että alv nousisi heti vuodenvaihteessa 9 prosenttiin.

- Alv:n korotuksella perustellaan käytännössä kaikkia lehtialalla käynnissä olevia yt-neuvotteluja ja tarjottavia ero- ja eläkepaketteja. Ennakoitavissa on, että yt-kutsuja tulee dominoefektin lailla vielä lisää, jatkaa Savolainen.

Otavamedian yt:t alkavat tiistaina 25.10. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.

Sanoma tuli pyöreään pöytään freelancejournalistien työn ehdoista

Pyöreän pöydän tapaamisen ajatus on, että voidaan keskustella ilman sitoutumista suoraan neuvotteluihin.