Uutiset / 24.05.2024

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton osastot saavat toimintaansa enemmän rahaa ensi vuoden alusta alkaen. Torstaina 23.5. koolla ollut Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.

Nykyinen 170 euron perusavustus nousee 220 euroon osastoa kohti. Alle viiden hengen osaston perusavustus nousee 34 eurosta 45 euroon jäseneltä.

Journalistiliitossa on tällä hetkellä 93 toimitusosastoa. Niiden tehtävä on esimerkiksi järjestää koulutuksia, tapahtumia ja virkistystoimintaa työpaikoilla. Vuonna 2023 liitto maksoi osastoille perusavustusta noin 15 000 euroa. Ensi vuonna summa nousee noin 20 000 euroon.

Perusavustuksen lisäksi liitto tukee osastojen toimintaa jäsenmäärään perustuvalla avustuksella.

Helsingin Seudun Journalistit esitti toimitusosastojen perusavustukseen korotusta liiton valtuuston syyskokouksessa joulukuussa. Avustusten määrä on pysynyt pitkään samana.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.