Uutiset / 27.02.2014

Osallistu Journalistirockiin!

Niin tai näin, nyt kannattaa osallistua vuoden innostavimpaan journalistitapahtumaan – Journalistirockiin. Se on nimensä mukaisesti journalisteille suunnattu bändikilpailu, joka huipentuu Helsingissä 17. lokakuuta järjestettävään finaaliin. Loppukilpailuun pääsee kymmenkunta parasta bändiä, jotka valitaan alkukarsinnan perusteella syyskuun loppuun mennessä. Kisassa voi soittaa omaa tai lainamusiikkia.

Bändejä arvioi riippumattomat tuomarit, jotka valitsevat myös koko kilpailun voittajan.

Kilpailun nimessä on rock, mutta tyylilaji on vapaa. Pisteitä annetaan kokonaisuudesta, jossa tärkeässä roolissa on myös yleisö: mitä enemmän bändi saa houkuteltua lavan eteen innokkaita ja äänekkäitä fanejaan, sitä enemmän yhtye saa pisteitä.

Kilpailun motto on, että soittotaito ei ratkaise, mutta siitä ei ole haittaakaan. Tärkeintä on hyvä meininki, soittamisen ilo ja hauskat iltajuhlat, jotka toimivat myös samana päivänä järjestettävän Journalismin päivän virallisena jatkopaikkana.

Lisätietoja tapahtumasta ja tarkemmat ohjeet kilpailuun osallistumisesta kerrotaan kevään aikana eri kanavissa, muun muassa Journalisti-lehdessä.

Journalistirock-työryhmän puolesta,

Manu Marttinen, Journalistin toimitusihteeri

Pasi Kivioja, Toimittaja ja viestintäyrittäjä

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.