Uutiset / 24.09.2010

Opiskelijat irtisanoivat joukolla Keskisuomalaisen avustajasopimuksen

 

81 Jyväskylän yliopiston nykyistä ja entistä journalistiikan opiskelijaa on irtisanonut kerralla Keskisuomalainen-lehden avustajasopimuksen. Keskisuomalaisen avustajasopimus on sopimus, jolla on määritelty lehdelle tehtävään freelancertyöhön sovellettavat ehdot.

Irtisanomisen syynä on sopimuksen irtisanoneitten mukaan tyytymättömyys tapaan, jolla kaikki Jyväskylän yliopiston journalistiikan opiskelijat on pakotettu allekirjoittamaan pysyväksi tarkoitettu sopimus osana yliopisto-opintoihin pakollisena kuuluvaa kurssia. Keskisuomalaisen avustajasopimuksen ehdot poikkeavat alan yleisestä kauppatavasta selvästi freelancerille epäedulliseen suuntaan. Sopimuksen irtisanoneet ilmoittavat, että ovat edelleen valmiit tekemään yhteistyötä Keskisuomalaisen kanssa ja sopimaan freelancertyön ehdoista normaalein sopimusmenettelyin.

 

Valtteri Aaltonen

Työehtosasiamies

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.