Uutiset / 24.09.2010

Opiskelijat irtisanoivat joukolla Keskisuomalaisen avustajasopimuksen

 

81 Jyväskylän yliopiston nykyistä ja entistä journalistiikan opiskelijaa on irtisanonut kerralla Keskisuomalainen-lehden avustajasopimuksen. Keskisuomalaisen avustajasopimus on sopimus, jolla on määritelty lehdelle tehtävään freelancertyöhön sovellettavat ehdot.

Irtisanomisen syynä on sopimuksen irtisanoneitten mukaan tyytymättömyys tapaan, jolla kaikki Jyväskylän yliopiston journalistiikan opiskelijat on pakotettu allekirjoittamaan pysyväksi tarkoitettu sopimus osana yliopisto-opintoihin pakollisena kuuluvaa kurssia. Keskisuomalaisen avustajasopimuksen ehdot poikkeavat alan yleisestä kauppatavasta selvästi freelancerille epäedulliseen suuntaan. Sopimuksen irtisanoneet ilmoittavat, että ovat edelleen valmiit tekemään yhteistyötä Keskisuomalaisen kanssa ja sopimaan freelancertyön ehdoista normaalein sopimusmenettelyin.

 

Valtteri Aaltonen

Työehtosasiamies

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.