Uutiset / 18.02.2011

Opettajat koulun penkille?

Suomen hallitusohjelman (19.4.2007) mukainen kansallinen IPR-strategia julkaistiin vuonna 2009. Strategian mukaan Suomessa on vuonna 2015 innovaatiotoimintaa ja luovaa työtä tehokkaasti tukeva IPR-toimintaympäristö. Yksi keskeinen keino saavuttaa tämä tavoite on lisätä opettajien ja tutkijoitten tekijänoikeustietämystä. Tässä asiassa on nyt edetty sanoista tekoihin.

 

Koulujen tekijänoikeudet kuntoon -hanke järjestää maksutonta koulutusta tekijänoikeusasioista verkon välityksellä (syksyllä 2011), sekä eri puolilla Suomea pidettävissä työpajoissa (keväällä 2011).

Lisätietoa hankkeesta ja painetusta Opettajan tekijänoikeusoppaasta löydät nettiosoitteesta www.opettajantekijanoikeus.fi

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.