Uutiset / 18.02.2011

Opettajat koulun penkille?

Suomen hallitusohjelman (19.4.2007) mukainen kansallinen IPR-strategia julkaistiin vuonna 2009. Strategian mukaan Suomessa on vuonna 2015 innovaatiotoimintaa ja luovaa työtä tehokkaasti tukeva IPR-toimintaympäristö. Yksi keskeinen keino saavuttaa tämä tavoite on lisätä opettajien ja tutkijoitten tekijänoikeustietämystä. Tässä asiassa on nyt edetty sanoista tekoihin.

 

Koulujen tekijänoikeudet kuntoon -hanke järjestää maksutonta koulutusta tekijänoikeusasioista verkon välityksellä (syksyllä 2011), sekä eri puolilla Suomea pidettävissä työpajoissa (keväällä 2011).

Lisätietoa hankkeesta ja painetusta Opettajan tekijänoikeusoppaasta löydät nettiosoitteesta www.opettajantekijanoikeus.fi

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.