Uutiset / 07.02.2013

Nyt voi tilata kuvallisen pressikortin

Journalistiliiton jäsenet ovat jo saaneet uuden kuvattoman jäsenkorttinsa, joka on voimassa kaksi vuotta. Muille kuin eläkeläisjäsenille kyseisessä kortissa on Matkahuollon alennukseen oikeuttava tunnus. Kuvaton kortti toimii myös Turvan vakuutuskorttina todisteena jäsenvakuutuksesta silloin kun siinä on Turvan logo. Kortin mukana tuli esite jäsenvakuutuksesta.

Nyt jakeluun tulevan 20 euron hintaisen kuvallisen kortin tilaaminen on vapaaehtoista. Kortissa on Kansainvälisen Journalistiliiton IFJ:n logo, ja näin se toimii myös kansainvälisessä käytössä. Uusi kortti on kertamaksulla voimassa toistaiseksi eikä sitä tarvitse uusia määräajoin.

Kortin toimittaa ja valmistaa alihankkijayritys IDcontrol, jolle kortti myös maksetaan tilauksen yhteydessä verkkopankkitunnuksilla. Journalistiliiton toimisto ei käsittele kuvallisten korttien tilauksia eikä maksuja.

Kuvallisessa kortissa on QR-koodi, jossa on kortin haltijan henkilökohtaiset tunnistetiedot. Kortin mukana toimitetaan muovikannet, joiden taskuihin sekä kuvaton että kuvallinen kortti pujotetaan – niitä tulee käyttää yhdessä.

Ohje kuvallisen kortin tilaajalle:

1. Tarvitset ennen tilaamista ensinnäkin oman jäsennumerosi, joka löytyy juuri saamastasi uudesta  jäsenkortista. Tarvitset myös digitaalisessa muodossa olevan passi/kasvokuvan (pystykuva) joka on valmiina tietokoneellasi tai mobiililaitteellasi. Kuvan on oltava jossakin seuraavista tallennusmuodoista: JPG, TIFF tai PNG, ja kuvatiedoston koko saa olla enintään 5 megatavua.

Tämän lisäksi ota valmiiksi verkkopankkitunnuksesi ja siihen kuuluvat salasanat/koodit, sillä maksu tapahtuu niiden avulla osana tilausta.

2. Mene internet-osoitteeseen:

https://www.henkilokortti.net/pressikortti

3. Kirjaudu sisään järjestelmään. Käyttäjätunnus on jäsennumerosi (kuvattomasta kortista) ja salasana on syntymäaikasi muodossa ppkkvv (esim.  3.10.1977 = 031077). (Sama kirjautumisohje pätee myöhemminkin, kun haluat seurata tilauksesi etenemistä tai tilata uuden kortin kadonneen tilalle.) HUOM! Joissakin jäsennumeroissa on J-kirjain numerosarjan edessä - jätä se pois käyttäjätunnuksesta.

4. Kirjautumisen jälkeen avautuvassa näkymässä paina alleviivattua linkkiä lisää tilaus

5. Järjestelmä pyytää sinua lataamaan kuvasi joka korttiin tulee. Avaa kuvatiedosto tietokoneesi/mobiililaitteiston hakemistosta tai työpöydältä ja lataa se ohjeen mukaan. Jos tiedostomuoto on väärä (muu kuin JPG, TIF tai PNG) tai kuvatiedoston koko isompi kuin sallitut 5 megatavua, järjestelmä estää lataamisen.

6. Seuraavassa näkymässä näet ladatun kuvasi alla osoitteesi, johon kortti postitetaan. Jos osoite on väärä, keskeytä tilaus ja ilmoita uusi osoitteesi Journalistiliiton jäsenrekisteriin. Vasta kun oikea osoite on rekisterissä, voit palata kortin tilaamiseen.

7. Nyt siirrytään maksamaan tilaus. Klikkaa painiketta Maksa tästä, jolloin pääset eri verkkopankkilogojen näkymään. Klikkaa oman pankkisi logoa. Summa 20 euroa on valmiina järjestelmässä, joten sitä ei tarvitse kirjoittaa. Maksaminen tapahtuu omien pankkitunnusten avulla kuten verkkomaksamisessa yleensäkin.

8. Kun maksu on tapahtunut, edessäsi on vielä kerran näkymä, jossa on kuvasi ja yhteystietosi. Nyt voit poistua palvelusta oikeassa ylänurkassa olevasta kirjaudu ulos –linkistä. Hyvä tapa on tyhjentää tämän jälkeen internet-selaimen välimuisti kuten verkkopankkiasioinnissa yleensäkin tehdään. 

9. Tilattuja kortteja tulostetaan tiistaisin ja niitä postitetaan keskiviikkoisin sekä torstaisin. Näin kortin saa kotiin keskimäärin noin viikon kuluessa tilauksesta. Alkuaikoina saapuminen voi kestää kauemmin, jos tilaukset ruuhkautuvat. Pujota kuvallinen kortti yhdessä kuvattoman kortin kanssa muovikansiin, jotka saat samassa paketissa. Pidä hyvää huolta kortistasi. Kadonneen joudut tilaamaan ja maksamaan uudelleen.

INFO:

Jäsenasiapäivystys klo 9-11.30 puhelin 050 369 4737 tai 050 366 3501, sähköposti jasenasiat@journalistiliitto.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.