Uutiset / 10.05.2011

Ns. 0-sopimuksilla olevien määrää kartoitetaan

Liittovaltuusto päätti, että ns. 0-sopimuksella olevien työntekijöitten määrä selvitetään luottamusmiehille lähetettävällä Webropol-kyselyllä. Edellisen kerran samaa asiaa selvitettiin vuonna 2006. Tuolloin paikallisia tekijänoikeussopimuksia oli tehty 36 yrityksessä. Paikallisten tekijänoikeussopimusten ja siten myös korvausjärjestelmän piirissä oli kuitenkin vain pieni osa (10,8%) uusista työntekijöistä. Jotta saamme vertailutietoa siitä, mikä on tilanne nyt, uusimme kyselyn sellaisenaan. Apua kyselyn täyttämiseen voi toivottavasti pyytää myös yrityksen johdolta, sillä  heillä on työnantajan edustajina tieto tehtyjen työsopimuksien tekijänoikeusehdoista.

Ohjeistus paikallisten tekijänoikeussopimusten tekemiseen tullaan uusimaan. Näin toimitusosastoille voidaan antaa konkreettisempaa tietoa  tekijänoikeussopimusten sisältöön liittyen. Jo olemassa olevia hyviä käytäntöjä on myös tarkoitus esitellä tässä yhteydessä. Lehdistön tämän kevään tes-neuvotteluissa ei tullut muutoksia tekijänoikeusehtoihin. Tessin sisältö on siis edelleen tältä osin sama kuin vuonna 2006.

Lisätietoja asiasta antaa SJL:n tekijänoikeusvaliokunnan sihteeri Marianne Leskinen p. 040 828 6580


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.