Uutiset / 10.05.2011

Ns. 0-sopimuksilla olevien määrää kartoitetaan

Liittovaltuusto päätti, että ns. 0-sopimuksella olevien työntekijöitten määrä selvitetään luottamusmiehille lähetettävällä Webropol-kyselyllä. Edellisen kerran samaa asiaa selvitettiin vuonna 2006. Tuolloin paikallisia tekijänoikeussopimuksia oli tehty 36 yrityksessä. Paikallisten tekijänoikeussopimusten ja siten myös korvausjärjestelmän piirissä oli kuitenkin vain pieni osa (10,8%) uusista työntekijöistä. Jotta saamme vertailutietoa siitä, mikä on tilanne nyt, uusimme kyselyn sellaisenaan. Apua kyselyn täyttämiseen voi toivottavasti pyytää myös yrityksen johdolta, sillä  heillä on työnantajan edustajina tieto tehtyjen työsopimuksien tekijänoikeusehdoista.

Ohjeistus paikallisten tekijänoikeussopimusten tekemiseen tullaan uusimaan. Näin toimitusosastoille voidaan antaa konkreettisempaa tietoa  tekijänoikeussopimusten sisältöön liittyen. Jo olemassa olevia hyviä käytäntöjä on myös tarkoitus esitellä tässä yhteydessä. Lehdistön tämän kevään tes-neuvotteluissa ei tullut muutoksia tekijänoikeusehtoihin. Tessin sisältö on siis edelleen tältä osin sama kuin vuonna 2006.

Lisätietoja asiasta antaa SJL:n tekijänoikeusvaliokunnan sihteeri Marianne Leskinen p. 040 828 6580


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.