Uutiset / 09.12.2011

Nelosen työehdoista syntyi ratkaisu

Nelosen neuvottelutilanteen on tehnyt erikoiseksi se, kanava on yhdistymässä osaksi Helsingin Sanomia ja sen ohjelmatyöntekijät siirtymässä lehden toimitukseen.

Niinpä sopimassa oli poikkeuksellisen monta osapuolta eli SJL:n ja VKL:n edustajien lisäksi Sanoma Newsin, Sanoma Entertainmentin ja Nelosen työntekijöiden edustus.

Mikäli neuvottelutulos saa järjestötason hyväksynnän, tämä yrityskohtainen ratkaisu tulee voimaan 1. joulukuuta 2011 ja päättyy 30. huhtikuuta 2013.

Ensimmäisessä palkankorotuksessa 1.12.2011 alkaen henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 1,3 prosentilla.

Marraskuun alussa 2012 maksetaan yrityskohtainen 2 prosentin suuruinen erä, joka käytetään henkilökohtaisiin palkankorotuksiin.

Yrityskohtaisen erän käytöstä ja jakoperusteista neuvotellaan ja pyritään sopimaan paikallisesti. Erä voidaan sopia käytettäväksi osapuolten yhteisesti haluamalla tavalla.

 

Helsingin Sanomiin siirtyvien osalta erä on tarkoitettu käytettäväksi niiden henkilöiden palkankorotuksiin, joiden ansiokehitykseen työehtojen yhteensovittaminen vaikuttaa heikentävästi.

 

Työehtosopimusta sovelletaan Helsingin Sanomiin siirtyviin Nelonen Media/ Uutisten työntekijöihin. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.