Uutiset / 09.12.2011

Nelosen työehdoista syntyi ratkaisu

Nelosen neuvottelutilanteen on tehnyt erikoiseksi se, kanava on yhdistymässä osaksi Helsingin Sanomia ja sen ohjelmatyöntekijät siirtymässä lehden toimitukseen.

Niinpä sopimassa oli poikkeuksellisen monta osapuolta eli SJL:n ja VKL:n edustajien lisäksi Sanoma Newsin, Sanoma Entertainmentin ja Nelosen työntekijöiden edustus.

Mikäli neuvottelutulos saa järjestötason hyväksynnän, tämä yrityskohtainen ratkaisu tulee voimaan 1. joulukuuta 2011 ja päättyy 30. huhtikuuta 2013.

Ensimmäisessä palkankorotuksessa 1.12.2011 alkaen henkilökohtaisia palkkoja korotetaan 1,3 prosentilla.

Marraskuun alussa 2012 maksetaan yrityskohtainen 2 prosentin suuruinen erä, joka käytetään henkilökohtaisiin palkankorotuksiin.

Yrityskohtaisen erän käytöstä ja jakoperusteista neuvotellaan ja pyritään sopimaan paikallisesti. Erä voidaan sopia käytettäväksi osapuolten yhteisesti haluamalla tavalla.

 

Helsingin Sanomiin siirtyvien osalta erä on tarkoitettu käytettäväksi niiden henkilöiden palkankorotuksiin, joiden ansiokehitykseen työehtojen yhteensovittaminen vaikuttaa heikentävästi.

 

Työehtosopimusta sovelletaan Helsingin Sanomiin siirtyviin Nelonen Media/ Uutisten työntekijöihin. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.