Uutiset / 29.04.2010

Nelosen tes-neuvottelut käynnistyivät

Suomen Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton välistä Sanoma Entertainmentia koskevaa työehtosopimusta koskevat työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät 28.4.2010.

SJL teki esityksen yksivuotisesta sopimuksesta (30.4.2011 asti). Esityksen mukaan henkilökohtaisia palkkoja korotettaisiin 1.10.2010 alkaen 1,5 %. Lisäksi SJL esitti uusia tes-kirjauksia luottamusmiehen tiedonsaantioikeudesta sekä irtisanomisjärjestyksestä.

Luottamusmiehen tiedonsaantioikeutta koskevat esitykset sovittiin siirrettäväksi pienryhmätyöskentelyyn. Työnantaja antaa vastaesityksensä palkkaesitykseen seuraavassa neuvottelussa, joka on 24.5.2010.

Nyt voimassa olevan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 30.4.2010. Sopimus koskee n. 65 Nelosen uutisissa sekä Radio Rockissa ja Radio Aallossa työskentelevää SJL:n jäsentä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.