Uutiset / 29.04.2010

Nelosen tes-neuvottelut käynnistyivät

Suomen Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton välistä Sanoma Entertainmentia koskevaa työehtosopimusta koskevat työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät 28.4.2010.

SJL teki esityksen yksivuotisesta sopimuksesta (30.4.2011 asti). Esityksen mukaan henkilökohtaisia palkkoja korotettaisiin 1.10.2010 alkaen 1,5 %. Lisäksi SJL esitti uusia tes-kirjauksia luottamusmiehen tiedonsaantioikeudesta sekä irtisanomisjärjestyksestä.

Luottamusmiehen tiedonsaantioikeutta koskevat esitykset sovittiin siirrettäväksi pienryhmätyöskentelyyn. Työnantaja antaa vastaesityksensä palkkaesitykseen seuraavassa neuvottelussa, joka on 24.5.2010.

Nyt voimassa olevan työehtosopimuksen voimassaolo päättyy 30.4.2010. Sopimus koskee n. 65 Nelosen uutisissa sekä Radio Rockissa ja Radio Aallossa työskentelevää SJL:n jäsentä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.