Uutiset / 17.06.2010

Nelosen sopimus hyväksyttiin

Viestinnän Keskusliiton ja Journalistiliiton välisissä, Sanoma Entertainmentin työehtosopimusta koskevissa neuvotteluissa on saavutettu sopimus.

Sopimus tuo 1,3 % palkankorotukset Nelosen Uutisissa sekä Sanoma Entertainmentin radioissa työskenteleville. Korotus maksetaan 1.11.2010 alkaen ja se koostuu 0,7 %:n suuruisesta yleiskorotuksesta sekä 0,6 %:n suuruisesta  paikallisesta erästä, jonka käytöstä sovitaan paikallisesti. Työehtosopimus on voimassa 30.11.2011 asti.

Neuvotteluissa päästiin yhteisymmärrykseen myös luottamusmiehen tiedonsaantioikeuden parantamisesta. Irtisanomisjärjestystä koskenut SJL:n esitys sen sijaan hylättiin.

Nelosen ohjelmatyöntekijät NOT käsitteli neuvottelutulosta yleiskokouksessaan tiistai-iltana ja puolsivat neuvottelutuloksen hyväksymistä. Journalistiliiton liittohallitus hyväksyi sopimuksen torstaina 17.6.2010. Viestinnän Keskusliitto on myös antanut johtajalleen valtuudet sopimuksen allekirjoittamiseen.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.