Uutiset / 17.06.2010

Nelosen sopimus hyväksyttiin

Viestinnän Keskusliiton ja Journalistiliiton välisissä, Sanoma Entertainmentin työehtosopimusta koskevissa neuvotteluissa on saavutettu sopimus.

Sopimus tuo 1,3 % palkankorotukset Nelosen Uutisissa sekä Sanoma Entertainmentin radioissa työskenteleville. Korotus maksetaan 1.11.2010 alkaen ja se koostuu 0,7 %:n suuruisesta yleiskorotuksesta sekä 0,6 %:n suuruisesta  paikallisesta erästä, jonka käytöstä sovitaan paikallisesti. Työehtosopimus on voimassa 30.11.2011 asti.

Neuvotteluissa päästiin yhteisymmärrykseen myös luottamusmiehen tiedonsaantioikeuden parantamisesta. Irtisanomisjärjestystä koskenut SJL:n esitys sen sijaan hylättiin.

Nelosen ohjelmatyöntekijät NOT käsitteli neuvottelutulosta yleiskokouksessaan tiistai-iltana ja puolsivat neuvottelutuloksen hyväksymistä. Journalistiliiton liittohallitus hyväksyi sopimuksen torstaina 17.6.2010. Viestinnän Keskusliitto on myös antanut johtajalleen valtuudet sopimuksen allekirjoittamiseen.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.