Uutiset / 23.04.2011

Nappaavatko sopimukset tekijänoikeutesi

Tekijänoikeussopimuksista akuutein meillä on Sanoma Newsin freelancereille massapostitettu sopimus, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Maaliskuussa lähetetyt sopimukset pyydettiin palauttamaan toimituksiin allekirjoituksin 15.4. mennessä. Liiton tekemän kyselyn mukaan selvä enemmistö freelancereista ei aio allekirjoittaa uutta sopimusta, vaan jatkaa töitä entisin ehdoin.

Tekijänoikeuspäivän aamuun mennessä kyselyyn vastanneista 113:sta Sanoma Newsin freelancerista 83 oli saanut massapostitetun sopimuksen. Kuusi oli onnistunut neuvottelemaan parannuksia sopimukseen. Kolmetoista oli yrittänyt muuttaa sopimusta siinä kuitenkaan onnistumatta, joten he jatkavat työtään entisin ehdoin. Vain neljä aikoo allekirjoittaa lehtiyrityksen sopimuksen sellaisenaan.

Liitto peräänkuuluttaa jatkossakin aitoja ja tasavertaisia neuvotteluja sekä laajemmista tekijänoikeuksista maksettavia korvauksia, sanoo Savolainen.

Journalistiliiton Sanoma News -kyselyyn ehtii vielä vastata:

http://www.webropol.com/P.aspx?id=543420&cid=49147323

IFJ:n tekijänoikeuspäivän kampanjasivut:

http://www.ifj.org/en/pages/efj-campaign-against-right-grabbing-contracts


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.