Uusimmat

Myanmar pidätti aktivistin nettikuvien vuoksi

Doha (IPS/Al Jazeera) Myanmarin (entisen Burman) poliisi pidätti elokuun puolivälissä aktivistin, joka oli laittanut Facebookiin kuvia Rakhinen osavaltiossa tilapäisleirissä asuvista muslimeista, joita turvallisuusjoukot pahoinpitelivät alueella puhjenneissa kahakoissa.

Ei ole tiedossa, nostetaanko 29-vuotiasta Than Shwetä vastaan syytteitä. Hän kuuluu Myanmarissa vainottuihin rohingya-muslimeihin.
 

Nimettömänä esiintynyt poliisi sanoi Al Jazeeralle, että Than Shwe yritti aiheuttaa hankaluuksia YK:n ihmisoikeusasioiden erityislähettilään Tomas Ojea Quintanan vieralun aikana.

Quintana kävi alueella yhteenottojen jälkeen ja kehotti viranomaisia vapauttamaan Than Shwen, Thaimaassa ilmestyvä burmalaisten Irrawaddy-julkaisu kertoi. YK:n pakolaisviraston mukaan elokuun 9. päivän yhteenotto Rakhinessa vaati ainakin yhden ihmisen hengen ja kymmenkunta loukkaantui.

Kahakoita puhkesi, kun muslimit löysivät joukkoonsa kuuluneen kalastajan kuolleena. Viranomaisten mukaan tämä oli hukkunut, mutta rohingyat sanovat miehen menehtyneen poliisien pahoinpitelyssä.

Than Shwe työskentelee järjestössä, joka jakaa ruokaa leirin asukkaille.