Uutiset / 21.08.2013

Myanmar pidätti aktivistin nettikuvien vuoksi

Ei ole tiedossa, nostetaanko 29-vuotiasta Than Shwetä vastaan syytteitä. Hän kuuluu Myanmarissa vainottuihin rohingya-muslimeihin.
 

Nimettömänä esiintynyt poliisi sanoi Al Jazeeralle, että Than Shwe yritti aiheuttaa hankaluuksia YK:n ihmisoikeusasioiden erityislähettilään Tomas Ojea Quintanan vieralun aikana.

Quintana kävi alueella yhteenottojen jälkeen ja kehotti viranomaisia vapauttamaan Than Shwen, Thaimaassa ilmestyvä burmalaisten Irrawaddy-julkaisu kertoi. YK:n pakolaisviraston mukaan elokuun 9. päivän yhteenotto Rakhinessa vaati ainakin yhden ihmisen hengen ja kymmenkunta loukkaantui.

Kahakoita puhkesi, kun muslimit löysivät joukkoonsa kuuluneen kalastajan kuolleena. Viranomaisten mukaan tämä oli hukkunut, mutta rohingyat sanovat miehen menehtyneen poliisien pahoinpitelyssä.

Than Shwe työskentelee järjestössä, joka jakaa ruokaa leirin asukkaille.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.