Uutiset / 03.10.2014

Muutoksia SJL:n työehtoyksikössä

SJL:n työehtoasiamies, lakimies Valtteri Aaltonen aloitti 1.10. palkattoman vapaan, jonka aikana työsuhde Journalistiliittoon jatkuu. Aaltonen työskentelee kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron virkamiessihteerinä omistajaohjausasioissa. Tehtävä jatkuu siihen asti, kun ensi kevään eduskuntavaalit on pidetty ja uusi hallitus muodostettu. Tämän jälkeen Aaltonen palaa SJL:n palvelukseen.

 

Tilaisuus tarjoutui Aaltoselle hyvin lyhyellä varoitusajalla, joten tuuraajan rekrytointi on vielä kesken.

Toinen SJL:n lakimies, Tytti Oras, puolestaan jää jo aiemmin sovitulle vuorotteluvapaalle joulukuun alussa ja palaa töihin ensi vuoden elokuussa. Sijaisuus täytetään joulukuussa vuorotteluvapaalain ehtojen mukaan.

SJL:n työehtoasiamiehinä jatkavat Sanna Nikula, Jussi Salokangas ja Terhi Tarvainen. Laki- ja työehtoasioissa palvelemme normaalisti jäseniämme osoitteessa lakimies (at) journalistiliitto.fi ja arkisin klo 13­­­­-16 numerossa 044 755 5000.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.