Uutiset / 26.08.2014

Muutoksia Sanomassa ja IL-mediassa – 149 työpaikkaa vaarassa

Sanoma-konserni suunnittelee rakennemuutoksia Suomen aikakauslehti-, telemyynti- ja asiakaspalvelutoiminnoissaan. Konserni aloittaa uudistuksiin liittyvät yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 130 henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen, kertoo konserni tänään julkistamassaan tiedotteessa.

Suunnitellut organisaatiomuutokset koskevat Sanoma Media Finlandin Magazine Media -liiketoimintayksikköä sekä telemyynti- ja asiakaspalvelutoimintoja Kuluttajamyynti ja asiakkuudet -yksikössä.

Irtisanomisista tai osa-aikaistamisista enintään 40 kohdistuu Magazine Mediaan ja 90 telemyyntiin sekä asiakaspalveluun.

Neuvottelujen piirissä on kaikkiaan 250 työntekijää kaikista henkilöryhmistä. Näistä journalisteja on noin 180 plus päätoimittajat.

IL-Media vähentää ja rekrytoi

Henkilöstövähennyksiin johtavia järjestelyjä suunnittelee myös Alma Median liiketoimintayksikkö IL-Media. Yt-neuvottelut käynnistyvät kuva- ja taitto-osastolla, joista henkilöstö voi pienentyä enintään 19:llä. Neuvottelujen piiriin kuuluu 31 henkilöä. Arkistointia ja graafikon tehtävää neuvottelut eivät koske.

Asiasta tiedottaessaan IL-Media myös ilmoitti muodostavansa yhteisen lifestyle-toimituksen. Muun muassa asumiseen, terveyteen, autoihin ja matkailuun suunnatut digitaaliset palvelut ovat tiedotteen mukaan kasvaneet viimeisen vuoden aikana merkittävästi. Nämä yhdistetään yhdeksi toimitukseksi, johon parhaillaan rekrytoidaan uusia työntekijöitä.

IL-Media kustantaa Iltalehteä, lehden verkkosivustoa, IL-TV:tä, Ilona-lehteä ja IL:n teemalehtiä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.