Uusimmat

Muutoksia Sanomassa ja IL-mediassa – 149 työpaikkaa vaarassa

Samalla IL myös rekrytoi väkeä uuteen toimitukseen.

Sanoma-konserni suunnittelee rakennemuutoksia Suomen aikakauslehti-, telemyynti- ja asiakaspalvelutoiminnoissaan. Konserni aloittaa uudistuksiin liittyvät yt-neuvottelut, jotka voivat johtaa enintään 130 henkilön irtisanomiseen tai osa-aikaistamiseen, kertoo konserni tänään julkistamassaan tiedotteessa.

Suunnitellut organisaatiomuutokset koskevat Sanoma Media Finlandin Magazine Media -liiketoimintayksikköä sekä telemyynti- ja asiakaspalvelutoimintoja Kuluttajamyynti ja asiakkuudet -yksikössä.

Irtisanomisista tai osa-aikaistamisista enintään 40 kohdistuu Magazine Mediaan ja 90 telemyyntiin sekä asiakaspalveluun.

Neuvottelujen piirissä on kaikkiaan 250 työntekijää kaikista henkilöryhmistä. Näistä journalisteja on noin 180 plus päätoimittajat.

IL-Media vähentää ja rekrytoi

Henkilöstövähennyksiin johtavia järjestelyjä suunnittelee myös Alma Median liiketoimintayksikkö IL-Media. Yt-neuvottelut käynnistyvät kuva- ja taitto-osastolla, joista henkilöstö voi pienentyä enintään 19:llä. Neuvottelujen piiriin kuuluu 31 henkilöä. Arkistointia ja graafikon tehtävää neuvottelut eivät koske.

Asiasta tiedottaessaan IL-Media myös ilmoitti muodostavansa yhteisen lifestyle-toimituksen. Muun muassa asumiseen, terveyteen, autoihin ja matkailuun suunnatut digitaaliset palvelut ovat tiedotteen mukaan kasvaneet viimeisen vuoden aikana merkittävästi. Nämä yhdistetään yhdeksi toimitukseksi, johon parhaillaan rekrytoidaan uusia työntekijöitä.

IL-Media kustantaa Iltalehteä, lehden verkkosivustoa, IL-TV:tä, Ilona-lehteä ja IL:n teemalehtiä.