Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

MTV vähentää noin 100

Eilen päättyneiden yt-neuvotteluiden seurauksena MTV vähentää kaikkiaan noin sata henkilötyövuotta. Suurin osa näistä on irtisanomisia.

Uutisyhtiöstään Mediahub Helsingistä MTV vähentää 37 henkilötyövuotta, josta 28 on suoria irtisanomisia. Loput vähennykset ovat eläköitymisiä, osa-aikaistamisia ja yksi irtisanoutuminen. Vähennys on noin kolmannes Mediahubin työvoimasta.

MTV Oy:stä, jossa työskentelevät mm. MTV:n päätoimiset uutisankkurit ja journalistinen johto, irtisanotaan 54 ihmistä ja tehdään myös muita vähennyksiä.

Säästöjä on haettu myös tietyillä työehtojoustoilla, joilla irtisanottavien määrää saatiin vähennettyä.

”MTV vähentää työvoimaansa lähes neljänneksen ja tinkii työehdoista. Yt:t ovat MTV:ssä kolmannet neljän vuoden sisään.Samaan aikaan yhteiskunnassa puhutaan sadan tunnin vuosityöajan lisäämisestä. Yhtälö on tässä tapauksessa mahdoton, kun tarjolla oleva työ vain vähenee”, kommentoi Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

“Vahvasti epäilen päätoimittaja ja toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan vakuutusta, että irtisanomiset eivät vaikuta uutissisältöihin. Kun tekijöistä vähennetään lähes neljännes, se ei voi olla vaikuttamatta sisältöön.”

”Näin ei voi jatkua. Tarvitaan myös valtiovallan toimia. Yksi niistä on digitaalisten sisältöjen arvonlisäveron pudottaminen”, Savolainen sanoo.

Lisätietoja: