Uutiset / 11.06.2015

MTV vähentää noin 100

Uutisyhtiöstään Mediahub Helsingistä MTV vähentää 37 henkilötyövuotta, josta 28 on suoria irtisanomisia. Loput vähennykset ovat eläköitymisiä, osa-aikaistamisia ja yksi irtisanoutuminen. Vähennys on noin kolmannes Mediahubin työvoimasta.

MTV Oy:stä, jossa työskentelevät mm. MTV:n päätoimiset uutisankkurit ja journalistinen johto, irtisanotaan 54 ihmistä ja tehdään myös muita vähennyksiä.

Säästöjä on haettu myös tietyillä työehtojoustoilla, joilla irtisanottavien määrää saatiin vähennettyä.

”MTV vähentää työvoimaansa lähes neljänneksen ja tinkii työehdoista. Yt:t ovat MTV:ssä kolmannet neljän vuoden sisään.Samaan aikaan yhteiskunnassa puhutaan sadan tunnin vuosityöajan lisäämisestä. Yhtälö on tässä tapauksessa mahdoton, kun tarjolla oleva työ vain vähenee”, kommentoi Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

"Vahvasti epäilen päätoimittaja ja toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan vakuutusta, että irtisanomiset eivät vaikuta uutissisältöihin. Kun tekijöistä vähennetään lähes neljännes, se ei voi olla vaikuttamatta sisältöön."

”Näin ei voi jatkua. Tarvitaan myös valtiovallan toimia. Yksi niistä on digitaalisten sisältöjen arvonlisäveron pudottaminen”, Savolainen sanoo.

Lisätietoja: 


Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.