Uutiset / 22.11.2011

MTV:n sopimus ei ehtinyt yleisraamiin

Journalistiliitto ja MTV Oy:tä edustava Palvelutyönantajat jatkoivat palkkaneuvotteluja tiistaina 24. marraskuuta.

Nyt oli Paltan vuoro esittää palkkatarjouksensa. Se noudatti tarkalleen työmarkkinaraamin kirjauksia. SJL oli aiemmin esittänyt samasta raamista eräillä palkkarakennetta koskevilla poikkeuksilla jalostettua mallia.

"Näkemyksissä oli sen verran eroa, että ratkaisu jäi tältä päivältä syntymättä. Kysymys ei kuitenkaan ole neuvottelujen katkeamisesta. Osapuolet totesivat yksissä tuumin, että raamissa annettu aikataulu oli liian kireä tämän tilanteen hoitamiseen. Kumpikin taho on valmis jatkamaan neuvottteluja sitten kun työmarkkinoiden yleistilanne on tarkemmin tiedossa", SJL:n puheenjohtaja Arto Nieminen sanoo.

MTV Oy:n neuvottelut koskevat noin 200 Journalistiliiton jäsentä.

Myös kustannustoimittajien palkkaehdoista on jatkettu neuvotteluja. Ratkaisua puoleen tai toiseen hiottiin Viestinnän Keskusliiton VKL:n kanssa vielä tiistai-illan tunteina.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.