Uutiset / 22.11.2011

MTV:n sopimus ei ehtinyt yleisraamiin

Journalistiliitto ja MTV Oy:tä edustava Palvelutyönantajat jatkoivat palkkaneuvotteluja tiistaina 24. marraskuuta.

Nyt oli Paltan vuoro esittää palkkatarjouksensa. Se noudatti tarkalleen työmarkkinaraamin kirjauksia. SJL oli aiemmin esittänyt samasta raamista eräillä palkkarakennetta koskevilla poikkeuksilla jalostettua mallia.

"Näkemyksissä oli sen verran eroa, että ratkaisu jäi tältä päivältä syntymättä. Kysymys ei kuitenkaan ole neuvottelujen katkeamisesta. Osapuolet totesivat yksissä tuumin, että raamissa annettu aikataulu oli liian kireä tämän tilanteen hoitamiseen. Kumpikin taho on valmis jatkamaan neuvottteluja sitten kun työmarkkinoiden yleistilanne on tarkemmin tiedossa", SJL:n puheenjohtaja Arto Nieminen sanoo.

MTV Oy:n neuvottelut koskevat noin 200 Journalistiliiton jäsentä.

Myös kustannustoimittajien palkkaehdoista on jatkettu neuvotteluja. Ratkaisua puoleen tai toiseen hiottiin Viestinnän Keskusliiton VKL:n kanssa vielä tiistai-illan tunteina.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.