Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

”Hyvä luottamusmiestyö on myös työnantajan etu”, sanoo Suomenmaan ulkoasupäällikkö ja pääluottamusmies Mikko Eronen. Kuva: Maiju Pohjanheimo

Mikko Eronen: ”Hyvä luottamusmiestyö on myös työnantajan etu”

”Ryhdyin Suomenmaan pääluottamusmieheksi seitsemän vuotta sitten. Vaikka ennemmin suostuin kuin pyrin tehtävään, olen viihtynyt ja hoidan sitä mielelläni myös jatkossa. On mukavaa auttaa työkavereita ratkaisemaan ongelmia. Toisten luottamusmiesten kanssa jutellessa saa vertaistukea ja laajan kuvan alasta.

Ikävintä luottamusmiehenä ovat yt-neuvottelut. Ne eivät aina kestä pitkään, mutta työyhteisön palautuminen irtisanomisista kestää tosi kauan. Hienointa on, kun onnistuu neuvottelemalla säästämään työpaikkoja.

Luottamusmiestä tarvitaan valvomaan työntekijöiden etuja, mutta hyvä luottamusmiestyö on myös työnantajan etu. Alan muutos vaikuttaa molemmilla puolilla. Työajat luistavat verkon takia joka suuntaan. Sopimalla selkeistä pelisäännöistä vältetään tilanteiden kärjistymistä.

Toimin luottamusmiehenä ulkoasupäällikön työni ohella. Luulen, että olen aika helposti lähestyttävä, koska työkaverit tulevat helposti kysymään, jos joku asia askarruttaa. Kun eteen tulee uusi tilanne, soitan liittoon ja kysyn apua. Jo ensimmäisistä luottiskoulutuksista sai työhön hyvän pohjan.”

Teksti: Nina Erho

Lue myös Jäsenemme esittäytyvät -juttusarjan aikaisemmat osat.