Uutiset / 30.05.2018

Mediakunnalla menestyksekäs alku

Journalistiliiton tammikuussa 2017 perustettu työosuuskunta Mediakunta suoriutui ensimmäisestä toimivuodestaan hyvin. Osuuskunnan tilikauden tulos oli jo ensimmäisenä vuonna 972 euroa plussalla. Mediakuntaan liittyi vuoden 2017 aikana 172 jäsentä, lähes sata yli tavoitteen. Nyt, toukokuussa 2018 jäseniä on 183. Mediakunnan laskutuksessa trendi on jäsenmäärän kasvusta johtuen nouseva. Lokakuusta 2017 alkaen laskutus on kivunnut kuukausittain yli sadan tuhannen euron. Mediakunnan toiminnanjohtaja Hanna Kokkonen sanoo, että lähitulevaisuuden tavoitteena on tuoda jäsenten osaamista paremmin esiin, tiivistää yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja auttaa heitä parhaiden tekijöiden etsinnässä. ”Mediakunnasta kannattaa kysyä nopeallakin aikataululla ammattilaisia toimitustyön, viestinnän ja media-alan tehtäviin”, Kokkonen sanoo. ”Verkostostamme löytyy sekä journalisteja että kustannustoimittajia, graafikoita, kääntäjiä, kuvaajia ja muita alan ammattilaisia.”

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.