Uutiset / 19.03.2024

Marja Honkonen Journalistin päätoimittajaksi

Marja Honkonen on Journalistin uusi päätoimittaja. Kuva: Heli Saarela

Yhteiskuntatieteiden maisteri Marja Honkonen, 40, on nimitetty Journalisti-lehden uudeksi päätoimittajaksi. Hän aloittaa työnsä heti.  Lehden johtamisen lisäksi tehtävänä on johtaa Journalistiliiton viestintää.

Honkonen työskentelee tällä hetkellä Journalistin vt. toimitussihteerinä. Honkonen aloitti Journalistissa vuonna 2014 toimittajana ja on toiminut sen jälkeen myös lehden päätoimittajan sijaisena.

Ennen Journalistia Honkonen työskenteli Vihreiden viestintäsuunnittelijana ja Jyväskylän ylioppilaslehden päätoimittajana sekä muun muassa sanomalehti Keskisuomalaisessa.

”Minulle on tärkeää olla puolustamassa hyvää journalismia, sen tekijöitä ja reilua työelämää ajassa, jossa moni kyseenalaistaa ne”, Honkonen sanoo.

”Journalisti on laadukas ammattilehti. Tavoitteeni on, että lukijat voivat saada jokaisesta numerosta ammatillista hyötyä. Toivon myös, että Journalisti voi toimia alan sisäisen keskustelun ja rakentavan mediakritiikin paikkana.”

”Journalistiliiton viestintää haluan olla kehittämässä entistäkin jäsenlähtöisempään ja avoimempaan suuntaan.”

”Marja Honkosella on vahva kokemus journalismista ja viestinnästä sekä laaja ymmärrys järjestötyöstä sekä työmarkkinoista”, Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sanoo.

”Hakijajoukko oli kovatasoinen. Olen ylpeä, että löysimme tehtävään parhaan tekijän ja osaajan omasta toimituksesta. Etsimme päätoimittajaksi henkilöä, jolla olisi laaja osaaminen koko kentästä, jolla työskentelemme, joka tuntee Journalistiliiton ja jolla siksi on parhaat valmiudet kehittää sekä lehteä että liiton viestintää.”

Tehtävää haki 18 henkilöä. Päätoimittajan valitsi Journalistiliiton hallitus.

Päätoimittajan johtamaan viestintäyksikköön kuuluvat Journalistiliiton julkaiseman Journalistin viisihenkinen toimitus ja liiton viestintäasiantuntija.

Katso tästä napakka haastatteluvideo, jossa uusi päätoimittaja vastaa neljään kysymykseen. Linkki vie liiton Vimeo-kanavalle.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.