Uutiset / 24.10.2013

Maikkarin työehdoista neuvottelutulos

Neuvottelutuloksen mukaan työehtosopimuksen uudistamisesta on sovittu ajalle 1.1.2014-30.11.2016. Sopimuksen palkankorotukset ovat keskusjärjestöjen tupo-ratkaisun mukaiset. Ensimmäisen kerran henkilökohtaisia ja taulukkopalkkoja korotetaan 20 eurolla toukokuun alussa 2014.

Tekstikysymyksissä sovittiin täsmennyksistä lomarahan maksamiseen työsuhteen päättyessä sekä ohjelmatyöntekijöiden puheenjohtajan oikeuteen osallistua neuvotteluihin.

Lisäksi sovittiin jatkoaika työryhmätyölle, jossa selvitetään mahdollisuuksia työehtosopimuksen uudistamiseen. Samalla selvitetään, onko mahdollista yhdenmukaistaa MTV Oy:n ja Yleisradion työehtosopimuksia. Työryhmätyön uusi määräaika on 31.10.2014. 

Neuvottelutulos raukeaa, mikäli liittojen hallinnot eivät sitä hyväksy tai keskusjärjestöjen tupo-ratkaisu raukeaa.

 
 
 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.