Uutiset / 04.10.2013

Maikkarin tupotunnustelut käyntiin

Kumpikin liitto jätti neuvottelutapaamisessa kirjalliset esityksensä.

Jos keskitettyyn liitytään, sen ensimmäinen sopimusjakso alkaisi liittojen yhteisen näkemyksen mukaan heti vuoden 2014 alusta. Tällöin vuodenvaihteessa päättyy myös MTV Oy:n voimassaoleva työehtosopimus.

Keskitetyn toiseen sopimusjaksoon liittyvistä kysymyksistä jatketaan neuvotteluja.

Lisäksi Journalistiliito esitti joitakin tekstiesityksiä. Laajin keskustelu käytiin vuokratyövoiman käytöstä. Tässä liittojen näkemykset poikkeavat vahvasti toisistaan.

Neuvottelut jatkuvat maanantaina 21.10. Keskitetyn ratkaisun määräaika alakohtaisille neuvotteluille on perjantaina 25.10. klo 16.00.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.