Uutiset / 25.03.2013

Maikkarin neuvottelut päättyivät tuloksetta

Työnantaja ei ollut valmis liikkumaan jo useamman viikon pöydällä olleesta 0,5% palkankorotustarjouksestaan, vaan totesi neuvottelupöydästä poistuessaan, että ”liikkumavara on nyt käytetty”.  

Journalistiliitto olisi ollut valmis jatkamaan neuvotteluja. Liitto jätti helmikuun lopussa esityksensä 2,2% yleiskorotuksesta 10 kuukauden sopimuskaudelle. Viimeisin vastaesitys työnantajan halvauttamaan tilanteeseen oli 1,3 prosentin yleiskorotus ja työnantajan työterveys- ja sosiaalietuihin esittämien heikennysten torjuminen.

MTV:n ohjelmatyöntekijät käsittelevät syntynyttä tilannetta kevätkokouksessaan tänään maanantaina klo 18. Journalistiliiton hallitus on varautunut tekemään päätöksiä tilanteen johdosta huomenna tiistaina 26.3.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.