Uutiset / 25.03.2013

Maikkarin neuvottelut päättyivät tuloksetta

Työnantaja ei ollut valmis liikkumaan jo useamman viikon pöydällä olleesta 0,5% palkankorotustarjouksestaan, vaan totesi neuvottelupöydästä poistuessaan, että ”liikkumavara on nyt käytetty”.  

Journalistiliitto olisi ollut valmis jatkamaan neuvotteluja. Liitto jätti helmikuun lopussa esityksensä 2,2% yleiskorotuksesta 10 kuukauden sopimuskaudelle. Viimeisin vastaesitys työnantajan halvauttamaan tilanteeseen oli 1,3 prosentin yleiskorotus ja työnantajan työterveys- ja sosiaalietuihin esittämien heikennysten torjuminen.

MTV:n ohjelmatyöntekijät käsittelevät syntynyttä tilannetta kevätkokouksessaan tänään maanantaina klo 18. Journalistiliiton hallitus on varautunut tekemään päätöksiä tilanteen johdosta huomenna tiistaina 26.3.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.