Uutiset / 16.10.2014

Maija Ranisesta SJL:n määräaikainen työehtoasiamies

Journalistiliiton hallitus on päättänyt valita työehtoasiamies Valtteri Aaltosen sijaiseksi Maija Ranisen. Aaltonen on liitosta palkattomalla vapaalla muissa tehtävissä kevään 2015 lopulle.

Maija Raninen, 27, on oikeustieteen ylioppilas Helsingin yliopistosta. Hän on erikoistunut työoikeuteen ja valmistumassa näillä näkymin ensi keväänä. Hän on myös valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta. Opintojensa ohessa hän on työskennellyt osa-aikaisena edunvalvontaneuvojana sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestössä Tehyssä.

Raninen aloittaa Journalistiliitossa jo ensi viikolla osa-aikaisena ja marraskuusta asti kokoaikaisena. Hän hoitaa muun muassa Ylen työehtosopimusalueita ja on mukana muussa tes-yksikön toiminnassa, esimerkiksi päivystäjänä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.