Uutiset / 09.08.2011

Luottamusmiesvaalit lokakuussa

 SJL:n ja Viestinnän Keskusliiton työehtosopimusten mukaiset pääluottamusmiesvaalit käydään lokakuussa.

Se tarkoittaa, että lehdistö ja kustannustoimittajat valitsevat luottamushenkilönsä kaksivuotiskaudelle, joka alkaa ensi vuoden alusta ja jatkuu vuoden 2013 loppuun.

Pääluottamusmiehet valitaan mahdollisuuksien mukaan kaikkiin yrityksiin, joissa on töissä vähintään kolme Suomen Journalistiliiton jäsentä. Pääluottamusmiehen lisäksi valitaan varapääluottamusmies ja ainakin konserneissa ja suurissa lehtiyhtiöissä myös osastonluottamusmiehiä. Jos mitään näistä valinnoista ei pystytä tekemään, liittoon ilmoitetaan ainakin yhteyshenkilön nimi, jotta liitto voi toimittaa hänen kauttaan työpaikalle tiedotteita ja ohjeita.

Jos toimituksessa on oma työsuojeluvaltuutettu, myös työsuojeluvaltuutetun ja kahden varavaltuutetun vaali kannattaa toimittaa samalla kertaa. Jos työpaikalla kuitenkin valitaan eri henkilöstöryhmien yhteinen työsuojeluvaltuutettu, vaalin voi jätää marras-joulukuuhun.

Liiton ohjeistus osastoille ja yhdistyksille lähetetään elo-syyskuun vaihteessa.

Ohjeistukseen voi tutustua tästä linkistä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.