Uutiset / 04.09.2015

Lomautuksia kahdessa mediatalossa

Etelä-Suomen Median yt-neuvottelujen yhteydessä sovittiin, että työnantaja voi lomauttaa koko henkilöstön enintään neljäksi viikoksi 1.9.2015 ja 30.6.2016 välisenä aikana. Keskisuomalainen-konserniin kuuluva Etelä-Suomen Media julkaisee kymmeniä kaupunki- ja paikallislehtiä.

Mediatalo ESAn sisällöntuotannon henkilökunta puolestaan lomautetaan loppuvuoden aikana niin, että kukin työntekijä on viisi päivää lomautettuna. Emoyhtiön muissa toiminnoissa lomautukset ovat 1–2 viikkoa. Lahtelainen ESA julkaisee muun muassa Etelä-Suomen Sanomia ja Itä-Hämettä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.