Uutiset / 24.05.2018

Linda Pelkosen kunniaa loukanneelle sakkoja

Kuva: Liisa Takala Kuva:
Toimittaja Linda Pelkosta MV-lehden keskustelupalstalla solvannut mies on tuomittu Helsingin käräjäoikeudessa sakkorangaistukseen ja vahingonkorvauksiin. Mies tuomittiin kunnianloukkauksesta 40 päiväsakkoon sekä maksamaan Pelkoselle 800 euron vahingonkorvaukset kärsimyksestä. Mies joutuu maksamaan myös Pelkosen oikeudenkäyntikulut. Pelkosen asianajaja Matti Rautakorpi sanoo, että tuomio oli odotettu rangaistuksen osalta, mutta kärsimyskorvaukset jäivät toivottua pienemmiksi. Journalistin uutinen

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.