Uusimmat

Liittojen freeneuvotteluja jatketaan

Freelancer-tehtävien toimitus- ja myyntiehtojen neuvottelua on jatkettu kahden kuukauden tauon jälkeen Viestinnän Keskusliiton ja Journalistiliiton välillä.

Liittojen freesopimuksen neuvottelut katkesivat helmikuun puolivälissä. Syynä katkeamiseen oli erilainen näkemys uusittavasta tekijänoikeusehdosta.

Journalistiliiton hallitus lähetti kirjeen VKL:n hallitukselle maaliskuun alussa freesopimusneuvotteluiden käymisestä loppuun ennen lehdistön työehtoneuvotteluja.

Freeneuvottelut eivät kuitenkaan käynnistyneet, joten SJL valmisteli esityksen luottamusmiehen freetiedonsaantioikeuden laajentamisesta lehdistön neuvotteluihin. Toinen vaihtoehto oli freeneuvotteluiden jatkaminen tes-pöydän ohessa.

Eilen kokoontunut Journalistiliiton valtuusto lausui myös freeneuvotteluiden saattamisesta vihdoin päätökseen runsaan kahden vuoden neuvotteluiden jälkeen.

Freeneuvotteluja on nyt jatkettu pienryhmässä. SJL:n esittämässä tekijänoikeuden perälautahahmotelmassa nykyistä laajemman edelleenluovutusehdon soveltaminen edellyttäisi sitä, että free ja ostaja ovat sopineet laajemmista oikeuksista maksettavasta korvauksesta.

Petri Savolainen