Uutiset / 21.04.2011

Liittojen freeneuvotteluja jatketaan

Liittojen freesopimuksen neuvottelut katkesivat helmikuun puolivälissä. Syynä katkeamiseen oli erilainen näkemys uusittavasta tekijänoikeusehdosta.

Journalistiliiton hallitus lähetti kirjeen VKL:n hallitukselle maaliskuun alussa freesopimusneuvotteluiden käymisestä loppuun ennen lehdistön työehtoneuvotteluja.

Freeneuvottelut eivät kuitenkaan käynnistyneet, joten SJL valmisteli esityksen luottamusmiehen freetiedonsaantioikeuden laajentamisesta lehdistön neuvotteluihin. Toinen vaihtoehto oli freeneuvotteluiden jatkaminen tes-pöydän ohessa.

Eilen kokoontunut Journalistiliiton valtuusto lausui myös freeneuvotteluiden saattamisesta vihdoin päätökseen runsaan kahden vuoden neuvotteluiden jälkeen.

Freeneuvotteluja on nyt jatkettu pienryhmässä. SJL:n esittämässä tekijänoikeuden perälautahahmotelmassa nykyistä laajemman edelleenluovutusehdon soveltaminen edellyttäisi sitä, että free ja ostaja ovat sopineet laajemmista oikeuksista maksettavasta korvauksesta.

Petri Savolainen

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.