Uutiset / 21.04.2011

Liittojen freeneuvotteluja jatketaan

Liittojen freesopimuksen neuvottelut katkesivat helmikuun puolivälissä. Syynä katkeamiseen oli erilainen näkemys uusittavasta tekijänoikeusehdosta.

Journalistiliiton hallitus lähetti kirjeen VKL:n hallitukselle maaliskuun alussa freesopimusneuvotteluiden käymisestä loppuun ennen lehdistön työehtoneuvotteluja.

Freeneuvottelut eivät kuitenkaan käynnistyneet, joten SJL valmisteli esityksen luottamusmiehen freetiedonsaantioikeuden laajentamisesta lehdistön neuvotteluihin. Toinen vaihtoehto oli freeneuvotteluiden jatkaminen tes-pöydän ohessa.

Eilen kokoontunut Journalistiliiton valtuusto lausui myös freeneuvotteluiden saattamisesta vihdoin päätökseen runsaan kahden vuoden neuvotteluiden jälkeen.

Freeneuvotteluja on nyt jatkettu pienryhmässä. SJL:n esittämässä tekijänoikeuden perälautahahmotelmassa nykyistä laajemman edelleenluovutusehdon soveltaminen edellyttäisi sitä, että free ja ostaja ovat sopineet laajemmista oikeuksista maksettavasta korvauksesta.

Petri Savolainen

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.