Uutiset / 19.04.2012

Liitto tutkii palkat – vastaa jos saat lomakkeen


Suomen Journalistiliitto selvittää jäsentensä palkkaustietoja, sillä tehokas edunvalvonta voidaan perustaa parhaiten suoraan jäseniltä kerättyihin tietoihin.

Työmarkkinatutkimus koskee työsuhteessa tehtävää toimitus- ja ohjelmatyötä. Otokseen on arvottu kaikkiaan n. 3000 liiton jäsentä.

Vastauksia odotetaan siis vain niiltä jäseniltä, jotka saavat postitse kyselylomakkeen.

Vastauksia odotamme 4.5.2012 mennessä.

Vastaamiseen tarvitaan lomakkeen saatekirjeestä löytyvä juokseva numero ja henkilökohtainen käyttäjänimi.

Vastaamisesta voidaan muistuttaa sähköpostilla ja tekstiviestein. Tutkimuksen tulokset valmistuvat syyskuun alussa.

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan palkintona viikko liiton lomatalossa voittajan valinnan mukaan joko Saariselällä tai Vierumäellä. Lisäksi vastanneiden kesken arvotaan kaksi lahjakorttia (á 100 €). Arvonta tapahtuu koneellisesti lomakkeissa olevan juoksevan numeron perusteella. Numero ja vastauksesi sisältö eivät yhdisty toisiinsa missään tutkimuksen vaiheessa, joten vastaus säilyy anonyyminä.

Tutkimuksen toteutuksesta vastaa TNS Gallup Oy. Työsuhteisia liiton jäseniä koskeva tutkimus on toteutettu edellisen kerran vuonna 2010 ja freelancereita koskeva vuonna 2011.


Lähempiä tietoja tutkimuksesta antavat:

Suomen Journalistiliitto, järjestöasiamies Marja Palmunen, puh. 050 359 3829 (marja.palmunen@journalistiliitto.fi ja

TNS-Gallup Oy, yksikönjohtaja Sakari Nurmela, puh. (09) 613 50 587.

SUOMEN JOURNALISTILIITTO –
FINLANDS JOURNALISTFÖRBUND ry.

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.

Palkintoja ansiokkaasta työstä jäsenten ja liiton hyväksi  

Journalistiliitto myöntää vuosittain järjestötekopalkinnon yhdelle tai useammalle liiton jäsenelle erityisen ansiokkaasta järjestöteosta.  
Työyhteisötekijäpalkinto taas jaetaan tunnustuksena ansiokkaasta luottamusmiestyöstä, työhyvinvoinnin edistämisestä työsuojeluvaltuutetulle tai osastoaktiiville, työntekijöiden tai työnantajien edustajalle.

Työsuhteisen freelancerin jäsenmaksu muuttuu ensi vuonna

Uudistuksen syynä on halu yksinkertaistaa jäsenmaksun maksamista. Prosenttiperusteinen maksu on ollut hankala ja työläs jäsenille, joilla on epäsäännölliset tulot ja monta työnantajaa usein lyhyen ajan sisällä.