Uutiset / 03.12.2020

Liitto striimaa jatkossa osia valtuuston kokouksista

Valtuuston kokouksissa on käytetty tänä vuonna etäosallistumisen mahdollistavaa tekniikkaa. Kuva kevätvaltuustosta. Kuva:
Journalistiliitto alkaa valmistella valtuuston kokousten striimaamista. Tarkoitus on, että jäsenten katsottavissa olisi suorana ja tallenteena osa kokouksesta. Liiton syysvaltuusto päätti Pohjois-Karjalan Journalistiyhdistyksen aloitteen mukaisesti, että jäsenet voivat jatkossa seurata sisällöllisesti kiinnostavia kokonaisuuksia. Alkuvaiheessa kyse olisi kokeilusta, josta tiedotetaan jäsenille laajasti ja hyvissä ajoin. Aloitteen mukaan päätöksenteon avoimuus on liitossa tärkeää. Keskeistä on se, että seuraaminen olisi mahdollista, eivät katsojaluvut. Valtuusto keskusteli asiasta pitkällisesti. Keskusteluissa tuotiin esille muun muassa se, mitkä osuudet olisivat luontevia striimattavaksi ja miten mahdollinen striimaus vaikuttaisi asioiden käsittelyyn. Myös tietoturva ja  valtuuston kokousten rakenteen kehittäminen olivat esillä. Tavoitteena on löytää toimiva kokonaisuus siten, että kokouksissa voitaisiin edelleen käydä luottamuksellista keskustelua ja toisaalta keskustella avoimemmin ja samalla informoida jäsenistöä laajemmin.

Katso myös

Kaikki uutiset

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.

Luovat alat kulttuurileikkauksia vastaan: Kivi voittaa sakset -mielenilmaus 15.4.

Tavoitteena on perustella luovien alojen positiivisten vaikutusten ja kasvupotentiaalin avulla, ettei kulttuurin valtionrahoituksesta kannata leikata.