Uutiset / 12.12.2018

Liitto selvittää tekoälyn vaikutusta mediatyöhön

Journalistiliiton valtuusto hyväksyi kokouksessaan 12.12 Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden (YOT) aloitteen sen selvittämisestä, miten tekoäly muuttaa liiton jäsenten työtä. Liitto kokoaa toimistotyönä aiheesta tehtyä tutkimustietoa, arvioi niiden avulla tekoälyn vaikutuksia Journalistiiton työehto- ja järjestöpolitiikkaan, mediateollisuuden työpaikkoihin, työtehtäviin ja amatteihin. Valmistuttuaan selvitys tuodaan valtuustolle tiedoksi. "Toimintamme kannalta olennaista on, että arvioimme muutosten vaikutuksia journalistien edunvalvontaan. Arviota tehdessämme voimme myös tarvittessa hyödyntää ulkopuolisia asiantuntijoita. Teemoja, joiden osalta on jo nyt nähtävissä muutospainetta, ovat työtehtävien ja osaamisvaatimusten soveltamisalat sekä tekijänoikeus", todetaan hallituksen esityksessä aloitteen hyväksymiseksi.  

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.