Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Liitto: Sanoman lehtien uusi yt on ylireagointia

SJL pitää Sanoma Newsin uutta yt-kutsua ylireagointina. Yle-veron ja tilausmaksujen alv:n käyttö syntipukkina ei kestä kritiikkiä.

 

 

Sanoma News ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut säästöjen saavuttamiseksi Sanoma Lehtimediassa ja lakkauttavansa Keltaisen Pörssin painetun version. Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen perustelee toimia etenkin eduskunnan hyväksymän Yle-veron ja lehtitilauksiin jo sovellettavan arvonlisäveron vaikutuksilla.

”On hyvin erikoinen reaktio vastata Yleisradiolle maakuntien lehtien kilpailijana viemällä näiltä lehdiltä resursseja.  Sitä paitsi eihän kukaan voi tietää, mikä on Yleisradion rahoitusratkaisun todellinen vaikutus lehtien talouteen, kun veroakaan ei vielä kanneta. Arvonlisäveron vaikutuksesta tilaustuottoihin ovat monet viestintäyritysten johtajat itse sanoneet, että johtopäätösten teko on yhä ennenaikaista”, edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kommentoi.

”Toimitusten työpaikkojen jatkuva alasajo on hyvin lyhytnäköistä kustannuspolitiikkaa. Kun laatu väistämättä kärsii tässä menossa, syntyy kierre, jossa lehtien tilaajakannan säilyttäminen käy entistä vaikeammaksi ja jäljelle jäävien työntekijöiden asema yhä tukalammaksi.”

Savolaisen mukaan Journalistiliitto asettaa näissä kuten myös Sanoman johdon mainitsemissa, todennäköisesti tulossa olevissa muissa yt-neuvotteluissa kovan kovaa vastaan jäsentensä puolesta.

Sanoma Lehtimedia julkaisee Etelä-Saimaata, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Uutisvuoksea ja eräitä kaupunkilehti Vartin kaakkoissuomalaisia painoksia.