Uutiset / 16.08.2012

Liitto: Sanoman lehtien uusi yt on ylireagointia

 

 

Sanoma News ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut säästöjen saavuttamiseksi Sanoma Lehtimediassa ja lakkauttavansa Keltaisen Pörssin painetun version. Lehtimedian toimitusjohtaja Jarmo Koskinen perustelee toimia etenkin eduskunnan hyväksymän Yle-veron ja lehtitilauksiin jo sovellettavan arvonlisäveron vaikutuksilla.

”On hyvin erikoinen reaktio vastata Yleisradiolle maakuntien lehtien kilpailijana viemällä näiltä lehdiltä resursseja.  Sitä paitsi eihän kukaan voi tietää, mikä on Yleisradion rahoitusratkaisun todellinen vaikutus lehtien talouteen, kun veroakaan ei vielä kanneta. Arvonlisäveron vaikutuksesta tilaustuottoihin ovat monet viestintäyritysten johtajat itse sanoneet, että johtopäätösten teko on yhä ennenaikaista”, edunvalvontajohtaja Petri Savolainen kommentoi.

”Toimitusten työpaikkojen jatkuva alasajo on hyvin lyhytnäköistä kustannuspolitiikkaa. Kun laatu väistämättä kärsii tässä menossa, syntyy kierre, jossa lehtien tilaajakannan säilyttäminen käy entistä vaikeammaksi ja jäljelle jäävien työntekijöiden asema yhä tukalammaksi.”

Savolaisen mukaan Journalistiliitto asettaa näissä kuten myös Sanoman johdon mainitsemissa, todennäköisesti tulossa olevissa muissa yt-neuvotteluissa kovan kovaa vastaan jäsentensä puolesta.

Sanoma Lehtimedia julkaisee Etelä-Saimaata, Kouvolan Sanomia, Kymen Sanomia, Uutisvuoksea ja eräitä kaupunkilehti Vartin kaakkoissuomalaisia painoksia.

 

 


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.