Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Liiton freestrategia valmistui

“Koska freelancereiden huono palkkiotaso vaarantaa työsuhteistenkin edunvalvonnan, on freelancereiden edunvalvonta myös työsuhteisten asia”,

Journalistiliiton valtuusto hyväksyi toukokuisessa kokouksessaan liiton uuden freestrategian.

Strategia on luettavissa kokonaisuudessaan täällä ja ytimekkäänä tiivistelmänä täällä.

Strategian mukaan freelancerien oikeudet muuttuvassa mediakentässä pitää turvata. Tämä tarkoittaa reiluja työnteon ehtoja sekä sitä, että samasta työstä pitää saada sama tulo, oli työnteon muoto mikä hyvänsä.

Freelancer-edunvalvonnan päätehtävä on nostaa freelancer-journalistien ansiotasoa niin, että se vastaa vakituisessa palkkatyössä olevien journalistien ansioita. Startegiassa nostetaan esiin myös liiton keskeisiin tavoitteisiin kollektiivinen neuvotteluoikeus: neuvottelemme freetyön ehdoista työnantajaliittojen ja työnantajien kanssa.

“Koska freelancereiden huono palkkiotaso vaarantaa työsuhteistenkin edunvalvonnan, on freelancereiden edunvalvonta myös työsuhteisten asia”, paperissa todetaan.

“Etsimme oikeudellisia keinoja puuttua kohtuuttomiin sopimuksiin ja avaamme neuvotteluja toimeksiantajien kanssa näiden käyttämistä sopimusehdoista. Yhdessä muiden itsensätyöllistäjiä edustavien järjestöjen kanssa toimimme sen eteen, että mahdollisimman moni näennäisyrittäjä pääsisi työsuhteen tuoman turvan piiriin.”

Suomen Journalistiliiton freelancestrategia 2019

Suomen Journalistiliiton freelancestrategia 2019, lyhyt versio