Uutiset / 22.04.2013

Lehdistön tes-kierros: lehtimiestavasta sopu, rahapuheet vielä edessä

Kyseiset Journalistiliiton painokkaasti vastustamat heikennykset on poistettu neuvottelupöydältä työryhmäkäsittelyssä. Asia ehti herättää laajaa julkista huomiota.

 

Myös Viestinnän Keskusliiton vaatimus hoitoonohjaussuosituksen poistosta jätettiin yhteistuumin sivuun. Sen sijaan vaatimuksiaan vuosiloman lyhennyksestä ja lisävapaiden poistamisesta  VKL on todennut aikovansa ajaa loppuun saakka.

 

Journalistiliiton ja VKL:n suuret neuvottelukunnat tapaavat seuraavan kerran keskiviikkona 24. huhtikuuta, jolloin kuullaan nollalinjaa tarjoilleen työnantajaliiton vastaus journalistien palkankorotusesitykseen. Neuvottelukunnat tapaavat uudelleen jo perjantaina 26. huhtikuuta.

Neuvottelujen hektisin vaihe on käynnistynyt, sillä aikaa sovun löytymiseen on enää puolitoista viikkoa. Journalistiliiton valtuusto on edellyttänyt, että se saa valmiin neuvottelutuloksen kokoukseensa 3. toukokuuta.

 

Info:

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, puh 050 – 534 2485


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.