Uusimmat

Lehdistön tes-kierros: lehtimiestavasta sopu, rahapuheet vielä edessä

Tekstimainontakielto ja sitoutuminen hyvään lehtimiestapaan näyttävät jäävän lehdistön journalistien työehtosopimukseen.

Kyseiset Journalistiliiton painokkaasti vastustamat heikennykset on poistettu neuvottelupöydältä työryhmäkäsittelyssä. Asia ehti herättää laajaa julkista huomiota.

 

Myös Viestinnän Keskusliiton vaatimus hoitoonohjaussuosituksen poistosta jätettiin yhteistuumin sivuun. Sen sijaan vaatimuksiaan vuosiloman lyhennyksestä ja lisävapaiden poistamisesta  VKL on todennut aikovansa ajaa loppuun saakka.

 

Journalistiliiton ja VKL:n suuret neuvottelukunnat tapaavat seuraavan kerran keskiviikkona 24. huhtikuuta, jolloin kuullaan nollalinjaa tarjoilleen työnantajaliiton vastaus journalistien palkankorotusesitykseen. Neuvottelukunnat tapaavat uudelleen jo perjantaina 26. huhtikuuta.

Neuvottelujen hektisin vaihe on käynnistynyt, sillä aikaa sovun löytymiseen on enää puolitoista viikkoa. Journalistiliiton valtuusto on edellyttänyt, että se saa valmiin neuvottelutuloksen kokoukseensa 3. toukokuuta.

 

Info:

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, puh 050 – 534 2485