Uutiset / 18.11.2014

Lehdistö valitsi pj-ehdokkaakseen Hanne Ahon

Journalistiliiton lehdistöyhdistysten valtuutetut kokoontuivat lauantaina 15.11. äänestämään lehdistön ehdokkaan Journalistiliiton puheenjohtajavaaliin.

Äänestyksessä olivat vastakkain Helsingin Sanomalehtimiesyhdistyksen (HSY) Juha Keskinen ja Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton (SAL) Hanne Aho.

Hanne Aho voitti äänin 34-11.

Hanne Aho on SAL:n puheenjohtaja, Suomen Kuvalehden graafikko ja SJL:n valtuuston jäsen. Radio- ja televisiotoimittajien liiton (RTTL) ehdokas Arto Nieminen on toiminut Journalistiliiton puheenjohtajana kaksi kautta eli kahdeksan vuotta. Sitä ennen hän työskenteli Yleisradion toimituksessa ja toimi eri järjestö- sekä luottamustehtävissä.

Journalistiliiton seuraava puheenjohtaja valitaan liiton valtuuston kokouksessa joulukuussa.

 

TIEDOTETTA MUOKATTU: Kutsu puheenjohtajatenttiin poistettu tentin jälkeen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.