Uutiset / 06.09.2011

Kustannustoimittajien työehtosopimusneuvottelut alkoivat

Journalistiliitto ja Viestinnän Keskusliitto aloittivat tänään neuvottelut kustannustoimittajien työehtosopimuksesta. Kyseessä on pelkkä palkkaneuvottelu, eli sopimuksen tekstit eivät muulta osin ole auki. Mikäli palkkaneuvotteluissa ei kuitenkaan päästä tulokseen, voidaan koko nykyinen työehtosopimus irtisanoa puoli ja toisin päättymään lokakuun loppuun. Tällöin sopimus olisi taas kokonaisuudessaan neuvottelupöydällä.

Ensimmäisessä neuvottelutapaamisessa käytiin läpi alan palkkakehitystä tilastojen valossa ja yleistä neuvottelutilannetta työmarkkinoilla. Varsinaisia palkankorotusesityksiä ei vielä tehty.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.