Uutiset / 03.10.2011

Kustannustoimittajien palkkaneuvotteluille jatkoaika

Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton neuvottelut kustannustoimittajien palkankorotuksista jatkuvat. Alunperin neuvotteluille asetettu takaraja oli syyskuun lopussa. Yleinen työmarkkinatilanne on kuitenkin vaikeuttanut ratkaisun löytymistä ja osapuolet totesivat, ettei palkkasopimus synny alkuperäisen aikataulun mukaisesti,vaan neuvotteluja jatketaan lokakuussa. Liitot sopivat, että viivästymisestä huolimatta korotukset voivat tulla takautuvasti voimaan lokakuun alusta, mikäli sopimukseen päästään.

Mikäli sopimukseen ei päästä lokakuun loppuun mennessä, on työehtosopimus palkkamääräysten osalta irtisanottavissa puolin ja toisin välittömästi, kun neuvotteluiden todetaan katkenneen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.