Uutiset / 03.10.2011

Kustannustoimittajien palkkaneuvotteluille jatkoaika

Journalistiliiton ja Viestinnän Keskusliiton neuvottelut kustannustoimittajien palkankorotuksista jatkuvat. Alunperin neuvotteluille asetettu takaraja oli syyskuun lopussa. Yleinen työmarkkinatilanne on kuitenkin vaikeuttanut ratkaisun löytymistä ja osapuolet totesivat, ettei palkkasopimus synny alkuperäisen aikataulun mukaisesti,vaan neuvotteluja jatketaan lokakuussa. Liitot sopivat, että viivästymisestä huolimatta korotukset voivat tulla takautuvasti voimaan lokakuun alusta, mikäli sopimukseen päästään.

Mikäli sopimukseen ei päästä lokakuun loppuun mennessä, on työehtosopimus palkkamääräysten osalta irtisanottavissa puolin ja toisin välittömästi, kun neuvotteluiden todetaan katkenneen.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.